Kazemattentocht Menen 29/02/2020

Gina is sedert donderdagmorgen geveld door de griep. De oorspronkelijke wandelplannen voor het weekend om samen naar Trois Ponts te trekken, werden geannuleerd. Het alternatief was dat ik alleen naar Menen trok. Onze eigen wandeclub, de 12 uren van Lauwe, organiseerden er hun Kazemattentocht.

Rond 7u30 bereikte ik de startlocatie. Rik, mij vaste wandelcompagnon op de grote afstanden vroeger, stond net klaar om te starten. Hij wachtte even en samen gingen we op pad voor het parcours van 19km.

Vanuit de Sint-Jorisscholen stapten we langs het OC en het natuurpunt de Poel naar de Leievallei. We volgden even de Leie voor we een fietspad voor de voeten kregen langs de expressweg. We passeerden de molen de Goede Hoop. We trokken van de expressweg weg en piepten even op het grondgebeid Wevelgem. Rustige wegen leidden ons naar de Moorselestraat die we volgden om in de Bruggestraat uit te komen. We verkenden even de omgeving van RVT de Feniks om in de controle uit te komen op de wijk Ons dorp na een goeie 5km.

Van hieruit dienden we een lus te wandelen. Langs de kerk van Ons dorp trokken we naar de splisting. Na de splitsing verkenden we het natuurdomein van de Geluwebeek over mooie, vettige natuurpaden. We verlieten uiteindelijk dit domein en rustige wegen brachten ons terug naar Ons Dorp. We trokken opnieuw weg tot bij de snelweg. Door de wijk Ter Beke trokken we naar het Sege Bertenpark. Na een verkenning van dit park kwamen we snel terug in de controle na 13km.

Na onze tweede rust stapten we terug naar de splisting. We verkenden de Tuinwijk en dwarsten de spoorweg om in de Wervikstraat uit te komen.Van hieruit stapten we naar de Leievallei. Langs een vroegere Leie arm kwamen we bij het Badhuis, waar we getrakteerd werden op een jenevertje (waarvoor dank). Direct na dit traktaat stapten we door de Kazematten. De Kazematten waren vroeger onderdeel van de stadversterkingen van de stad Menen. Van hieruit trokken we naar het stadspark “Bois de Boulogne”. Na een verkenning van dit mooi park en een doorsteek van een woonwijk kwamen we opnieuw in de Oude Leielaan en snel op de markt van Menen. Langs de wekelijkse markt passeerden we het Meense Belfort. Met een mooie doorsteek van het Brouwerspark werden we teruggeleid naar de startzaal. We hadden er een gezellige typische winterwandeling opzitten. Blij nog eens met Rik gewandeld te hebben na een lange tijd…

IMG_7071

IMG_7036

Langs de Leie

IMG_7038

IMG_7039

Molen de Goede Hoop te Menen

IMG_7040

Eerste controle na een vijftal kilometer op de wijk Ons Dorp

IMG_7041

Op pad voor een lus van een zevental kilometer

IMG_7043

IMG_7044

IMG_7045

Natuurdomein de Geluwebeek

IMG_7047

IMG_7049

IMG_7050

IMG_7051

IMG_7052

Serge Bertenpark

IMG_7053

Terug in de controle na een dertiental kilometer

IMG_7054

IMG_7056

IMG_7057

Gratis jenever….waarvoor dank

IMG_7059

door de Meense Kazematten…

IMG_7060

IMG_7061

Uitgang van de Kazematten

IMG_7062

Stadspark Bois de Boulogne

IMG_7064

IMG_7065

Belfort van Menen

IMG_7066

Brouwerspark

Knipsel

 

2 gedachten over “Kazemattentocht Menen 29/02/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s