Marche des Jonquilles Biesmerée 8/3/2020

Op de terugweg uit Chiny stopten we vandaag in Biesmerée. Biesmerée is een een deelgemeente van Mettet. Dit rustig dorpje ligt in de Provincië Namen en in de landstreek de Condroz.

De wandelclub Footing Club Fosses organiseert vanuit een typisch Waals startzaaltje in dit dorpje hun Marche des Jonquilles. Bij de start twijfelden we tussen het parcours van 18km en 25km. Uiteindelijk wandelden we een compromis….we stapten het parcours van 18km en stapten een extra 2km in het laatste stuk (op het parcours van de 25km) om op 20 wandelkilometers uit te komen.

Bij het verlaten van de startzaal splisten de grootste afstanden direct van de andere. We werden getrakteerd op een heel mooi rondje Biesmerée over meestal mooie natuurpaden. Wanneer we zo goed als opnieuw in de startzaal waren, stuurde de parcoursbouwer ons opnieuw weg. Wat volgde was een heerlijk golvend natuurparcours die ons naar Ermeton-sur-Biert leidde waar we de eerste controle vonden na zeer degelijke 6,7km.

Vanuit de controle wandelden we een mooie lus van 6,3km. We starten met een doorsteek van Ermeton-sur-Biert. Achter de kerk vonden we de natuurpaden terug. Het zou een heel mooie rondleiding worden in de velden tussen Ermeton en Maredret. Bij het terugkomen rondden we heel mooi Ermeton om terug in de controle uit te komen.

Vanuit de controle startten we vervolgens voor het volgend stuk van een kleine 7 kilometer. We stapten door een tunneltje en zetten een stevige klim in naar een bos. Boven hadden we een prachtig panorama op Ermeton in het dal. Prachtige golvende  bospaden brachten ons aan de rand van Furnaux. We rondden een mooie vijver en kwamen op een Ravel. Die leidde ons terug naar Biesmerée. Bij het binnenkomen van het dorp trokken we nog op pad met de 25km stappers voor een extra rondje. Het begon net te regenen.  Na een eerste stapwegl kwamen we zo goed als terug naar Biesmerée maar opnieuw stuurde men ons weg. We rondden een weide en klommen over een veldwegel naar een hoeve. Boven splitsten we van de 4km stappers af en daalden verhard terug naar Biesmerée. We hadden er een zeer mooie wandeling opzitten….Ik denk meer dan 80% over onverharde wegen….Een mooie afsluiter van een meer dan  geslaagd wandelweekend….

IMG_7277

Direct de natuur in

IMG_7288

IMG_7294

IMG_7302

We bereikten Ermeton-sur-Biert en de eerste controle na een goeie 6 kilometer

IMG_7304

Op pad voor een lus van een zestal kilometer

IMG_7310

IMG_7319

Met zicht op de abdij van Maredsous stappen we terug naar Ermeton

IMG_7333

IMG_7336

Terug in Ermeton-sur-Biert

IMG_7344

Klimmen uit Ermeton-sur-Biert

IMG_7354

Zicht op Furnaux

IMG_7358

IMG_7363

Op deze Ravel terug naar Biesmerée

IMG_7374

Terug in Biesmerée

IMG_7376

Voor meer Foto’s klik op deze link                  FOTO’S

Knipsel

2 gedachten over “Marche des Jonquilles Biesmerée 8/3/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s