Wandelen in eigen streek : Wevelgem – de Gavers Harelbeke – Wevelgem 04/04/2020

Net zoals de voorbije weken stapten we vandaag een eigen gemaakte wandeling vanuit onze eigen woning. We trokken vandaag naar het Provinciaal domein de Gavers in Harelbeke.

Het was een prachtige lentedag vandaag…ideaal voor een stevige wandeling dus maakten we er een tocht van 32km van.

Wandelwegen brachten ons van bij ons thuis naar de Leievallei. In Bissegem dwarsten we de Leie en stapten we onverhard naar Kortrijk. Bij het binnenkomen van Kortrijk, in de omgeving van het nieuw zwembad, vonden we een vrije zitbank en rustten we even.

Via de Noordbrug stapten we opnieuw naar de overzijde van de Leie. We volgden de stroom tot aan de moderne Collegebrug. Hier dwarsten we opnieuw de Leie. Via het skatepark kwamen we bij het kanaal Kortrijk-Bossuit dat we dwarsten via het sluis om opnieuw langs de Leie uit te komen. We volgden de stroom tot aan de grens met Harelbeke. Via de wijk de Zandberg trokken we naar de Collegewijk. We rustten hier een tweede maal in het zonnetje langs de spoorweg op een bank.

Vanuit de collegewijk leidden natuurpaden ons naar het Provinciaal domein de Gavers in Harelbeke. We liepen een tijdje langs de prachtige vijver. Rondden via een plankenpad het strandje en stapten over natuurpaden tot bij de Koutermolen. Hier verlieten we opnieuw het Provinciaal domein. Wandelpaden leidden ons door een woonwijk naar Stasegem dorp. We vonden het natuurdomein in Klinkaardtsraat op ons pad. Dit bracht ons opnieuw langs de vaart Kortrijk-Bossuit. Maar voor even…want we dwarsten het kanaal om via de Luipaardstraat het Guldensporenpad te bereiken. We stapten langs de oude Pannenfabriek op de wijk Kapel Ter Bede. Hier vonden we een stenen tafel….ideaal voor onze middag pauze.

Na onze stop volgden we nog even het Guldensporenpad. We verlieten dit voor een doorsteek van het Gebroeders Van Raemdonckpark. Langs de kapel van Broeder Isidoor, waar we een kijkje namen binnen, stapten we naar de Veemarkt in Kortrijk. Door de o zo rustige winkelstraten wandelden we naar het Schouwburgplein en verder naar het station. We stapten onder het station door om opnieuw het Guldensporenpad te bereiken. Dat bracht ons naar Marke. Bij het binnenkomen van Marke hielden we een nieuwe pauze.

Met een doorsteek van een woonwijk kwamen we in de buurt van het natuurgebied ’t Schrijverke in Marke. Vanuit dit natuurgebied vonden we snel de Leie terug. Die volgden we over onverharde paden richting Lauwe. We verlieten de Leie om een natuurrijk ommetje te maken langs het Biezeveld in Lauwe. Van hieruit zetten we koers naar onze hometown  Wevelgem. Uiteindelijk bereikten we voldaan ons huis na een mooie wandeling op een prachtige lentedag.

IMG_7889

Langs een oude Leie arm

IMG_7901

Langs de Leie richting Kortrijk

IMG_7911

de Leieboorden in Kortrijk

IMG_7914

Met de collegebrug opnieuw over de Leie

IMG_7926

Natuurpaden op de Collegewijk in Harelbeke

IMG_7934

Provinciaal domein de Gavers in Harelbeke

IMG_7946

de Koutermolen in het Provinciaal domein de Gavers

IMG_7956

de Oude Pannefabriek op de wijk Kapel Ter Bede

IMG_7957

Guldensporenpad

IMG_7959

Gebroeders Van Raemdonckpark Kortrijk

IMG_7966

Schouwburg Kortrijk

IMG_7971

Natuurgebied ’t Schrijverke Marke

IMG_7990

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                FOTO’S

 

 

Knipsel

2 gedachten over “Wandelen in eigen streek : Wevelgem – de Gavers Harelbeke – Wevelgem 04/04/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s