Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Dadizele – Wevelgem 5/4/2020

We blijven ons aan de voorgeschreven maatregelen houden en blijven wandelen vanuit “ons kot” in Wevelgem. Vandaag stapten we een totaal andere richting uit dan gisteren, namelijk richting Dadizele en omstreken.

Het zou een zeer landelijke 26km lange wandeling worden over heel wat veldwegen tussen de akkers en de hoeves door.

Wanneer je vanuit Wevelgem deze kant optrekt, zijn er niet veel mogelijkheden om uit Wevelgem te raken. Het was dan ook wat op onze tanden bijten om de eerste kilometers te overwinnen. Eénmaal de wijk de Herthoek in Moorsele bereikt, kon de zwerftocht tussen de akkers beginnen. Vanuit de Herthoek stapten we naar de Kezelberg, waar we bij het militair kerkhof een eerste maal rustten. We kregen er zo waar bezoek van een loslopende kip….

Na het dwarsen van de grote weg tussen Menen en Roeselare pikten we snel het Pompeschitterswandelpad op dat we een hele tijd volgden over een gevarieerd parcours met heelwat veldwegen. Bij de Oliekotstraat in Dadizele verlieten we het Pompeschitterspad om een verbinding te maken met het Boerenkrijgwandelpad. We volgde dit een tijdje over mooie paden. Langs een boerderij kwamen we via een veldweg terug richting Dadizele. Een natuurpad zette ons af bij de voetbalvelden van VK Dadizele. Van hieruit trokken we naar het centrum van Dadizele. Hier verkenden we het mooi park Mariënstede. We rustten er ook even.

Na onze pauze verlieten we het park en via de Bakkerhoek stapen we terug naar de Kezelberg. We stapten even over het parcours van deze morgen maar in andere richting om bij de vroegere spoorwegbedding (de Kezelbergroute ) uit te komen. We volgden die even en zetten dan koers richting Moorsle. Een mooi natuurpad bracht ons op het gehucht ’t Houten Hangelke. Van hieruit trokken we over wandelpaden door 2 woonwijken (Ter Kassei en ’t Vrije) om op de rand van Wevelgem uit te komen. Het vervelend stuk van deze morgen dienden we opnieuw te overwinnen om thuis uit te komen. We hadden er weer een geslaagde wandeldag opzitten en dit in prachtig lenteweer.

IMG_7996

IMG_8063

Zicht op de basiliek van Dadizele vanuit Park Marienstede

IMG_8081

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                           FOTO’S

 

 

Knipsel

3 gedachten over “Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Dadizele – Wevelgem 5/4/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s