Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Rollegem – Wevelgem 12/04/2020

Vandaag stapten we de Paaseditie van de “vanuit ons kot wandelingen”. Dit werd een 26km lange wandeling die ons via Aalbeke naar Rollegem bracht en terug.

We stapten direct naar de Leievallei. De mist ging nog boven de rivier en de opkomende zon bood ons mooie plaatsjes aan. We dwarsten de rivier en trokken door de wijk Opstal naar het centrum van Lauwe. Via de voetbalvelden van WS Lauwe kwamen we op ’t Kraaiveld. We rondden hier een klein bosje. Rustige wegen leidden ons naar de industriezone de LAR. We dwarstten deze zone en vonden bij LAR Zuid een nieuw fietspad die ons mooi tussen de velden richting Aalbeke stuurde.

We trokken niet tot in het centrum van Aalbeke. We stapten tot bij de omgeving van de Hoogmolen. Een aaneenschakeling van wandelpaden leidde ons mooi tot op de grens met Moeskroen. Hier volgden we een tijdje de onverharde Malgrétoutstraat. We verlieten deze onverharde strook en trokken over rustige wegen naar de Taverne de Pomp. Enkele stapwegels brachten ons naar de sportterreinen van Rollegem. Na een rondje Rollegem kwamen we langs de kerk. Twee wandelpaden tussen enkele woonwijken stuurden ons uiteindelijk weer weg uit Rollegem.

We volgden het GR-pad over heelwat stapwegels om opnieuw bij de molen de Hoogmolen in Aalbeke uit te komen. De Allaertbosdreef stuurde ons naar het centrum van Aalbeke dat we dwarsten. Een rustige weg bracht ons bij het Preshoekbos. Een mooie zwerftocht door dit natuurgebeid bracht ons in Lauwe. Met de doorsteek van de wijk de Schonekeer kwamen we opnieuw bij de Leie en snel terug thuis na een genietbare wandeling in mooie weersomstandigheden.

IMG_8213

Langs de Leie

IMG_8234

Leperesvoetweg Aalbeke

IMG_8253

de kerk van Rollegem

IMG_8259

IMG_8282

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                   FOTO’S

 

 

Knipsel

 

 

4 gedachten over “Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Rollegem – Wevelgem 12/04/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s