Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Sint-Eloois-Winkel – Wevelgem 25/04/2020

Vandaag de volgende aflevering van de “vanuit ons kot” wandelingen gestapt. We wandelden 28km naar de omgeving van het Steenbeekbos en de Meerhoek (’t vroegere Kleine Meer) in Sint-Eloois-Winkel.

Vanuit ons kot stapten we direct naar ’t park van Wevelgem. We dwarsten de gemeentelijke hovingen en via veel wandelwegen trokken we naar de omgeving van ’t Vijverhof. We dwarsten de snelweg en stapten via de Zuidhoek in Moorsele naar het natuurdomein de Bergelen in Gullegem. Een mooie verkenning van deze natuurzone leidde ons naar het centrum van Gullegem. Een mooie aaneenschakeling van wandelpaden leidde ons naar ’t Hoge in Gullegem. Van daaruit stapten we naar het Steenbekebos in Sint-Eloois-Winkel….het verste punt van onze tocht van vandaag.

De terugtocht startten we met het volgen van veel wandelpaden in de omgeving van de Meerhoek (’t vroegere Kleine Meer) in Sint-Eloois-Winkel. Die brachten ons op de wijk de Drie Masten in Gullegem. Hier vonden we een mooi natuurpad dat ons rond de industriezone Gullegem-Moorsele stuurden. Via een natuurtalud langs de snelweg kwamen we bij de brug over de snelweg. We stapten naar Moorsele, waar we de volgende natuurzone ’t Groen Lint ontdekten. Van hieruit stapten we terug naar Wevelgem. Met een nieuwe passage door ’t park van Wevelgem sloten we deze genietbare tocht af….We hadden er een echt mooie wandeldag opzitten met een koude start….na de middag brak de zon er pas door.

IMG_8297

Startten door ’t Park van Wevelgem

IMG_8311

Kapel OLV van de Zuidhoek Moorsele

IMG_8314

natuurdomein de Bergelen Gullegem

IMG_8327

IMG_8355

Steenbekebos in Sint-Eloois-Winkel

IMG_8357

IMG_8379

Mooi pad rond de industriezone van Gullegem-Moorsele

IMG_8390

Groen Lint Moorsele

IMG_8397

IMG_8405

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                 FOTO’S

 

 

Knipsel

6 gedachten over “Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Sint-Eloois-Winkel – Wevelgem 25/04/2020

  1. Hallo Krist en Gina , Goed dat jullie in jullie streek nog zoveel mooie paden weten te vinden ! Het ziet er immers niet naar uit dat de wandelingen snel opnieuw toegelaten zullen worden ! Veel wandelplezier en hou jullie ” aan’t gés ” . Bernard

    Like

    1. Hey Bernard…we proberen “aan t ges” te houden” :-). Het is te hopen dat “t ges” niet losschiet 🙂 We proberen er het beste van te maken en kijken uit om opnieuw andere streken te mogen ontdekken….Maar nog even geduld…Hopelijk zien we elkaar snel terug en kunnen we er eentje opdrinken…Hou je goed Grtjs

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s