Wevelgem – Kortrijk – Wevelgem 02/05/2020

Vandaag waren we opnieuw op verkenning in eigen streek. Ik had een tocht in elkaar gestoken die ons opnieuw door de Leievallei zou sturen. De bestemming van vandaag was het centrum van Kortrijk. Het zou een echt geslaagde wandeldag worden met een mooie 25km lange wandeling.

We startten opnieuw door het stadspark van Wevelgem. Langs de spoorweg trokken we naar de omgeving van de Biest in Wevelgem. Na een passage langs broeierij Ghekiere dwarsten we de snelweg. Na de snelweg trokken we over “een privé pad” door de velden om langs de spoorweg naar de wijk ’t Mollegat te wandelen. We dwarsten de Ring rond Kortrijk en kwamen in Bissegem. Een wandelpad zette ons af in het centrum. We pikten er het natuurpad door de natuurzone de Neerbeekvallei op. Dit bracht ons naar de Leie.

Langs de Leie stapten we naar het jonge natuurgebied de Rotersmeers. We namen een kijkje in deze nieuwe natuurzone en trokken vervolgens verder langs de Leie naar Kortrijk. Via de Budabrug stapten we naar de Broeltorens. Achter de Broeltorens vonden we de Messeyne tuin waar we van een hapje en een drankje genoten.

Via het begijnhofpark en de “voor een zaterdag o zo lege winkelstraten” kwamen we op de Grote Markt. Van hieruit stapten we naar Kortrijk Weide. Langs het nieuwe zwembad kwamen we opnieuw bij de Leie. Onverhard stapten we langs de Leie terug tot bij de brug van Bissegem naar Marke. Hij dwarsten we de Leie. Via de Wevelgemse Voetweg en het tramspoorpad bereikten we de industriezone bij het vliegveld van Wevelgem. We stapten een stukje door de zone om opnieuw aan de Leie uit te komen. Dit maar voor even ….. een mooi natuurpad leidde ons terug naar het vliegveld. We pikten hier een mooi mountainbikepad op dat ons prachtig over de snelweg bracht. Snel stonden we in ’t Leiebos. Met een mooie doorsteek van dit natuurgebied kwamen we opnieuw bij de Leie. Een mooi stukje natuur langs een oude Leie arm zette ons op weg om terug in ons kot uit te komen na een geslaagde wandeldag.

IMG_8430

Wandelpad op de wijk “de Biest” in Wevelgem

IMG_8439

Centrum Bissegem

IMG_8446

de Neerbeekvallei in Bissegem

IMG_8460

Natuurgebied Rotersmeers Bissegem

IMG_8468

de Broeltorens

IMG_8510

IMG_8523

Mountainbikepad in de omgeving van het vliegveld van Wevelgem

IMG_8531

’t Leiebos Wevelgem

IMG_8538

 

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

 

 

Knipsel

2 gedachten over “Wevelgem – Kortrijk – Wevelgem 02/05/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s