Wevelgem – Geluwe – Wevelgem 03/05/2020

Vandaag stapten we misschien de laatste versie van de “vanuit ons kot wandelingen”. De overheid heeft vanaf morgen een versoepeling van de Corona maatregelen aangekondigd. We mogen een kleine verplaatsing maken om te gaan wandelen. Dus is startten vanuit ons kot niet meer verplicht.

De voorlopig laatste versie was een 29km lange wandeling. Die bracht ons via rustige wandelwegen naar Menen. Met een doorsteek van het vernieuwde Park Ter Walle en het Brouwerspark kwamen we in het centrum van Menen en ook snel bij het station. Onder het station door stapten we naar het natuurgebied van de Reutelbeek. Met een mooie doorsteek van deze natuurzone trokken we naar Geluwe. We piepten even in het park van Geluwe en trokken naar de grens van Wervik en Geluwe. Hier wilde ik via een natuurpad op de GR5A komen maar de boer had het pad met een poort afgesloten. Even terugstappen en via een verhard ommetje kwamen we opnieuw op ons parcours. De GR5A zou ons naar de Leie brengen… dit tussen Menen en Wervik. Aan de overzijde van de Leie zagen we het eiland en kerk van het Franse Bousbecque.

Van hieruit stapten we in de Leievallei via Menen terug naar ons kot in Wevelgem. Waar we met een stukje taart nagenoten van weeral een geslaagde wandeldag.

IMG_8553

IMG_8559

Brouwerspark Menen

IMG_8566

Reutelbeekwandelpad tussen Menen en Geluwe

IMG_8580

Kerk van Geluwe

IMG_8594

IMG_8608

Langs de Leie….aan de overzijde het eiland van Bousbecque (Frankrijk)

IMG_8615

Even pauzeren bij het Sas van Menen

IMG_8627

Oude Leielaan Menen

IMG_8643

Langs de Leie van Menen terug naar Wevelgem

IMG_8655

 

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

 

 

Knipsel

11 gedachten over “Wevelgem – Geluwe – Wevelgem 03/05/2020

 1. Mooie foto’s en volgende week iets verder starten. Ik hoop op hemelvaart en dat 2de verblijvers weer ernaartoe mogen. 😃

  Like

   1. Gras afrijden en natuurlijk stapke zetten. Maar ik hou mij aan de regels 😇

    Like

 2. Tof dat we via jullie ook kunnen volgen dat we niet alleen rond ons kot wandelen. Rond jullie of mijn kot kan ook mooi gewandeld worden maar ik hoop ook wel om binnenkort eens een andere startplaats te mogen kiezen.

  Like

  1. Ik denk Nancy dat iedereen terug verlangt om een andere startplaats te mogen kiezen en nieuwe streken te kunnen ontdekken. Maar het is (was) nu zo….dus moeten we er het beste van maken 🙂 🙂 in eigen streek

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s