Naar Neigembos vanuit Sint-Kwintens-Lennik 27/09/2020

Op de wandelbog van Wandelsport Vlaanderen staan Spontane wandelinitiatieven van verschillende wandelclubs naar aanleiding van de Corona crisis. Eén van deze tochten is de niet bepijlde wandeling van de Lennikse Windheren die ze maakten naar aanleiding van de Lennikse Feesten 2020. Deze tocht kan gedownload worden of geprint worden. We stapten vandaag deze tocht en haakte er een extra lusje aan door het Neigembos zodat we uiteindelijk op 27km uitkwamen.

Ook nu weer regende het stevig op weg naar de startplaats. Het zou echter niet droog zijn bij de start…minder geluk dus dan gisteren. De eerste twee uur kregen we wind en nu en dan regen te verwerken.

We parkeerden onze wagen in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik. Verhard werden we door de wijk Buizingen gestuurd. We dwarsten de Assesteenweg. Wat volgde was een prachtige aaneenschakeling van heel veel natuurpaden. We stapten eerst door het gehucht Nelleken en via de Tuitenberg naar Onze-Lieve-Vrouw Lombeek. Na Lombeek bleven we genieten en kwamen we via het Berchembos in het Neigembos. Na een heel mooi ommetje over een prachtige plankentrap kwamen we terug op het parcours.

Een gevarieerd parcours leidde ons terug naar Onze-Lieve-Vrouw Lombeek. We rondden het dorp en kwamen bij het kasteel Saffelberg. Mooie natuurpaden stuurden ons rond dit domein. Van hieruit trokken we naar de Edingsesteeneg die we dwarsten. We kwamen aan de rand van Sint-Kwintens-Lennik. Over een gevarieerd parcours rondden we dit dorp om uiteindelijk via enkele stapwegels terug uit te komen op de Markt van Sint-Kwintens-Lennik. Van hieruit stapten we terug naar onze wagen. We hadden er een mooie tocht opzitten door een mooi stukje Pajottenland….Felicitaties aan de Lennikse Windheren.

Onze startplaats = het centrum van Sint-Kwintens-Lennik
We laten Sint-Kwintens-Lennik achter ons
Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek
Even pauzeren onder moeders paraplu
Mooi pad rond Onze-Lieve-Vrouw Lombeek
Dit pad leidde ons uit Onze-Lieve-Vrouw Lombeek
de Zepposmolen
Prachtig pad in de omgeving van Hulsbroekbos
Berchembos
Neigembos
Woestijnkapel Gooik
Zicht op de Zepposmolen
Kasteel Saffelare
Wijndomein achter het kasteel Saffelare
Klimmen naar de Edingsesteenweg
Markt Sint-Kwintens-Lennik

2 gedachten over “Naar Neigembos vanuit Sint-Kwintens-Lennik 27/09/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s