Naar het natuurreservaat Burreken vanuit Opbrakel 11/10/2020

Vandaag stapten we een mooie 27km lange knooppuntenwandeling vanuit Opbrakel. Het stuk van de Vlaamse Ardennen rond Brakel is niet zo gekend bij ons. We wilden daar vandaag iets aan doen en trokken we naar Opbrakel.

Rond 8 uur trokken we ons op gang van bij de kerk van Opbrakel. Het regende en de zon scheen. Het was dan ook onder een regenboog dat we van start gingen. Het parcours lag er door de regenval van de voorbije weken op vele plaatsen heel drassig bij.

Een mooi en afwisselend parcours bracht ons, via de rand van het Brakelbos en het Livierenbos, in een grote boog naar Zegelsem. Een stevige brokkenklim leidde ons naar de traditionele rustpost uit de Sloebertocht, de voetbalkantine van Zegelsem. Van hieruit bracht een mooi pad ons naar het natuurreservaat Burreken. Hier pasten we onze knooppuntenwandeling aan en trokken door dit mooi natuurgebied. Jammer genoeg regende het stevig toen we door dit mooi stukje natuur trokken.

Een prachtige wegel leide ons weg en geleidelijk kwamen we op het grondgebied van Elst. Langs de uitkijktoren stapten we naar de omgeving van de Valkenberg. Na een mooi ommetje over enkele mooie wandelpaden kwamen we boven op de Valkenberg uit. We daalden en trokken door het receratiedomein de Rijdtmeersen in Brakel. Van daaruit stapten we naar de markt van Nederbrakel, waar we tijd namen voor een terrasje.

Na onze stop trokken we via het wandelpad Dwars door Brakel naar de omgeving van Ten Bosse. Enkele mooie stapwegels leidden ons uit Brakel en een spoorwegbedding nam het over. We verlieten de spoorwegbedding om naar de Everbeekse bossen te trekken. Een mooie lus door deze bossen (ook weer in een stevige regenbui) was de inleiding voor de terugtocht naar Opbrakel. Hier pikten we onze wagen weer op na een mooie wandeling.

Knooppunten : 28-30-29-34-31-33-26-25-5-4-3-ommetje in Burreken-8-6-99-42-30-31-83-24-20-19-18-14-13-12-86-87-85-84-28

We gingen van start bij de kerk van Opbrakel
de eerste natuurpaden
Natuurdomein Burreken
Uitkijktoren Elst
Nederbrakel in het dal
Recreatiedomein de Rijdtmeersen Brakel
Centrum Nederbrakel
Tijd voor een terrasje
We lieten Nedrbrakel achter ons
Dwars door Brakelpad
Op weg naar de Everbeekse bossen
de Everbeekse bossen
Verrebeekmolen Opbrakel
Terug bij de kerk van Opbrakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s