Door de Scheldevallei vanuit Elsegem 24/01/2021

Elsegem is een dorp in de Belgische provincië Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Wortegem-Petegem. Elsegem ligt aan de Schelde, tegen de grens met West-Vlaanderen. We wilden vanuit dit plaatsje de Scheldevallei uitgebreid ontdekken met een 20km lange wandeling.

We parkeerden ozne wagen bij de kerk van Elsegem. Zo goed als direct vonden we een stapwegel die ons weg leidde richting Petegem. Net bij het binnenkomen van Petegem trokken we opnieuw weg. Het vroor aan de grond en het was constant opletten voor de gladde wgen. Twee heel mooie veldwegen brachten ons bij de spoorweg. We dwarsten die om een mooie bosdoorsteek te vinden. Na het dwarsen van dit bos dwarsten we opnieuw de spoorweg. Enkele mooie stapwegels lieten ons Petegem rondden. We volgden de spoorweg over een mooie veldweg en bereikten het Donkmeer op grondgebied Oudenaarde. We stapten een stukje langs dit mooie meer, badend in de zon.

Een tunneltje onder de baan, waar de aankomst van de Ronde van Vlaanderen plaats vindt, bracht ons naar een mooi onverhard fietspad. Dit stuurde ons naar de Schelde. Na een kijkje te hebben genomen bij de Schelde, doken we het natuurgebied Langemeersen in. Een grondige verkenning van dit uitgestrekt gebied bracht ons bij een mooie veldweg die ons terugstuurde naar de rand van Petegem.

Van hieruit stapten we naar de omgeving van de golf en country club Oudenaarde. Heel mooie paden stuurden ons door dit mooi domein met 2 kastelen ( het nieuw en het oud). We verlieten het domein en stapten even langs de Schelde. Een onverhard pad parallel aan het jaagpad stuurde ons richting domein de Ghellinck. Het natuurpad de Ghellinck, stevig ondergelopen, bracht ons bij het kasteel in het mooie park. We dwarsten het park om in de Kortrijkstraat uit te komen. Die volgden we even…voor een rustige weg en een kerkwgel ons terugbrachten naar onze auto bij de kerk van Elsegem. We hadden er een mooie tocht opzitten, de eerste drie uren van de tocht gekruid met een heerlijk winterzonnetje.

Onze startplaats = de kerk van Elsegem
Dit pad leidde ons weg uit Elsegem
de zon komt piepen
Mooie bosdreef
We rondden Petegem
Mooi pad langs de spoorweg
Het donkmeer …..met Oudenaarde op de achtergrond
Dit pad bracht ons van bij het Donkmeer naar de Schelde
We bereikten de Schelde
Van bij de Schelde trokken we het natuurgebied Langemeersen in
Omgeving Golf- en Countryclub Oudenaarde
’t Nieuw Kasteel
’t Oud Kasteel
kasteel in domein de Ghellinck
Domein de Ghellinck
deze stapwegel stuurde ons terug naar onze wagen aan de kerk van Elsegem

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het parcours van vandaag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s