Op verkenning in Knokke-Heist 6/2/2021

Gisteravond wijzigden we de plannen. Na het consulteren van de buienradar zagen we dat de regen vandaag van Oost naar West trok in België. Dit betekende dat de regen laatst de kust bereikte. Dus trokken we naar de kust, meer bepaald naar Knokke-Heist voor een 32km lange zelfgemaakte wandeling.

Ik parkeerde mijn wagen deze morgen bij het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. Een mooie aaneenschakeling van stapwegels bracht ons naar het Koningsbos. We verkenden dit bosgebied uitgebreid over heel mooie smalle bospaden. Onze zwerftocht mondde uit in het gehucht Zevenkote. Het mooie Jagerspad leidde ons weg. Twee ooievaren trokken onze aandacht voor we via de Kortestraat op Nieuwe Hazegrasdijk uitkwamen. Tussen de weiden kwamen we bij het bezoekerscentrum ’t Zwin en verder door de duinen naar de haas – Barry Flanagan – Hospitality.

Hier pikten we de zeedijk op en keerden terug richting Knokke. Dit maar voor een tijdje bij wandelknooppunt 10 doken we opnieuw de duinen in. Een mooie zwerftocht door deze natuurzone bracht ons bij de Royal Tennis Club Zoute. Van hieruit stapten we naar de zeedijk. Die volgden we tot aan het Van Bunnenplein. Hier stapten we de Lippenslaan in tot bij de Elisabethlaan. Van hieruit rondden we het Zegemeer. Via Park 58 kwamen we in de wijken van Duinbergen. Door het Willemspark bereikten we de zeedijk van Heist. Jammer genoeg konden we door werken de natuurzone van de baai van Heist op het strand niet binnen.

We stapten de zeedijk van Heist af tot op het einde….tot bij het begin van de haven van Zeebrugge. Een voetgangersbrug bracht ons de volgende natuurzone in, namelijk het Sashul. Ondergelopen paden deden ons even de das om. We dienden wat op onze stappen terug te komen en ons parcours even aan te passen. Uiteindelijk bereikten we de achterzijde van het station van Heist via een mooi natuurpad. Hierna volgden we het Conscienepad. Dit leidde ons opnieuw Heist binnen. Via het Sincfalamuseum kwamen we opnieuw in het Willemspark. Een nieuwe verkenning van dit park leidde ons naar het Meer van Heist. Van hieruit bracht een mooie, vettige veldweg ons achter het station van Duinbergen naar de mooie Put van De Cloedt (Lakeside Paradise). We genoten er even van het spektakel dat de waterskiers op het meer ons aanboden. Van hieruit stapten we uiteindelijk terug naar onze wagen bij het Leopold Lippenspark. We pikten tevreden onze wagen op na een mooie tocht….en inderdaad een zo goed als droge tocht op enkele spatjes na….De eerste 2 a 3 uren genoten we zelfs van een voorzichtig winterzonnetje

We parkeerden onze wagen bij het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark
Caddiespad
het Zeeuwspad
Ingang van het Koningsbos
Hier verlieten we het Koningsbos (omgeving Zevenkote)
Deze ooievaars zijn al terug uit het Zuiden
de Kortestraat
de begrazing in de buurt van het bezoekerscentrum ’t Zwin
Dit pad leidde ons door de duinen van ‘het bezoekerscentrum naar de zeedijk
Omgeving van de zwinmonding
de haas Barry Flanagan Hospitality op de achtergrond
Langs de zee terug richting Knokke
Na een stukje zeedijk doken we opnieuw de duinen in
Gina wordt vriendelijk ontvangen
Mooi plankenpad
Op de zeedijk in Knokke
Zegemeer
Park 58
de kerk van Duinbergen
Willemspark
Heldenplein Heist
Met deze voetgangersbrug, op het einde van de zeedijk van Heist, dwarsten we de Koninlijke Baan
de Haven van Zeebrugge
Natuurdomein Sashul
Mooi pad aan de achterkant van het station van Heist
het Sincfala museum
Terug in het Willemspark
het Meer van Heist
Mooie veldweg achter het station van Duinbergen
We kwamen bij Put De Cloedt (Lakeside Paradise)
Waterskier op het meer
Laatste blik op het meer

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het 32km lange parcours van vandaag

4 gedachten over “Op verkenning in Knokke-Heist 6/2/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s