De Vlaamse Ardennen vanuit Etikhove

Vandaag voorspelden de weermakers regen en wind. De storing trok over het land van West naar Oost. Daarom kozen we om het vandaag niet ver te gaan zoeken. We trokken naar Etikhove (in de buurt van Oudenaarde) voor een 32km lange zwerftocht door de Vlaamse Ardennen.

We parkeerden deze morgen onze wagen achter het gemeentehuis en trokken direct naar de vallei van de Hollebeek. Een ommetje via het Wolvepadje bracht ons bij de kerk van Etikhove. Een mooie veldweg leidde ons weg. We stapten vervolgens in de vallei van de Maarkebeek richting Oudenaarde. Bij de spoorweg klommen we mooi uit de vallei en stapten we naar Edelare. Langs de kerk bereikten we de grote weg, die we dwarsten. Het mooie natuurpad Kosters Ketse bracht ons in Volkegem. We beklommen de Volkegemberg via het wandelpad parallel aan de klim. Boven passeerden we het mooie witte kerkje en doken het Volkegembos in. Een mooie zwerftocht door dit bos bracht ons via een veldweg naar de Boigneberg. Na een mooi natuurommetje daalden we heerlijk over natuurpaden naar de voet van de Varentberg. Van hieruit klommen we de natuurzone van de Schamperij in. Uit vorige passages hier, weet ik dat deze zone er heel vettig kan bij liggen. Vandaag viel dit heel goed mee.

We verlieten de Schamperij en kwamen op de beklimming van Berg Stene. We daalden richting Schorisse. Nog voor Schorisse verlieten we de grote weg en een gevarieerd parcours stuurde ons naar de volgende natuurzone Het Burreken. We verkenden deze zone zeer uitgebreid. We klommen via een stevige trap en daalden door een weide naar een volgende trappenpassage. Na de trappen klommen we door de weiden naar de top van de Ganzeberg. We daalden hier verhard, om beneden de onverharde klim naar de Foreest in te zetten. Boven daalden we naar Schorisse, waar we na 21km, onze eerste pauze hielden.

Na de pauze blies de wind zowaar nog steviger. Een mooie aaneenschakeling van wandelpaden leidden ons langs de Kasteelmolen uit Schorisse. We bereikten de kasseien van de Kaperij. Die verlieten we opnieuw voor een heerlijke aaneenschakeling van natuurpaden.

We zwierven verder door de Vlaamse Ardennen en bereikten de top van de Taaienberg. We daalden over de kasseien naar de vallei van de Hollebeek. We pikten even het recent aangelegde Hollebeekpad op. We verlieten het snel om naar de voet van de Stationsberg te trekken. We rondden het station van Etikhove en kregen een mooi onverhard pad voor de voeten. Dit bracht ons terug naar Etikhove centrum. We piepten nog even in de vallei van de Hollebeek voor we meer dan voldaan onze wagen bereikten na een zeer mooie wandeling met nu en dan regen en heel veel wind in toch wel een zeer mooie streek.

Direct de vallei van de Hollebeek in
Wolvepadje
Langs de kerk van Etikhove
Mooi pad in de vallei van de Maarkebeek
We klommen uit de vallei van de Maarkebeek
Edelare in zicht
Het mooie natuurpad Kosters Ketse
Volkegempad
de kerk van Volkegem
Volkegembos
Op weg naar de Boigneberg
Mooi natuurommetje op de flanken van de Boigneberg
Dalen van de Boigneberg naar de voet van de Varentberg
Van de voet van de Varent klommen we met dit pad richting de Schamperij
de Schamperij
Op weg naar Burreken
We bereikten de’ natuurzone “Het Burreken”
We klommen met deze trap verder “Het Burreken” in
Volgende trappenpassage
Na de trappen klommen we door deze weide naar de top van de Ganzeberg
Begin van de onverharde beklimming van de Foreest
Dalen van de Foreest richting Schorisse
de kerk van Schorisse
de Kasteelmolen Schorisse
Met dit pad verlieten we Schorisse
Dit pad stuurde ons weg van de kasseien van de Kaperij
We daalden over de kasseien van de Taaienberg
Even over het Hollebeekpad
Het station van Etikhove
Dit mooie pad leidde ons van het station van Etikhove terug naar het centrum van Etikhove

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het zeer mooie 32km lange parcours

2 gedachten over “De Vlaamse Ardennen vanuit Etikhove

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s