Flobecq – Everbeek-Boven – Flobecq 21/03/2021

We maakten vandaag een 27km lange, rustige en genietbare knooppuntenwandeling vanuit Flobecq. Flobecq is een plaats en faciliteitengemeente in de provincie Henegouwen in Wallonië. De gemeente ligt in het noorden van de provincie, in de streek Pays des Collines tegen de grens met Oost-Vlaanderen. We wilden met deze tocht dan ook naar Oost-Vlaanderen (Everbeek-Boven) trekken en terug.

We wilden van start gaan bij knooppunt 42 op de Place van Flobecq. Het had wat voeten in de aarde om dit knooppunt te vinden op het grote plein….Maar éénmaal gevonden, konden we op pad. Een mooie aaneenschakeling van stapwegels leidde ons mooi weg uit Flobecq. Eénmaal uit Flobecq volgde een parcours met een afwisseling van onverharde en verharde wegen zonder weinig hoogtepunten. We bereikten na een achttal kilometer de rand van Everbeek-Beneden en kwamen op het coronaparcours van de Padstappers. We volgden dit parcours een tijdje en kwamen na een tiental kilometer bij de Pijkskapel. Deze kapel werd gebouwd in 1815 door drie Everbeekse soldaten van Napoleon die in 1812 de veldtocht in Rusland overleefden. Uit dank voor hun behouden terugkeer bouwden ze een kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede. Wij namen er op een bank bij de restanten van de kapel onze eerste pauze.

Van bij de kapel klommen we geleidelijk naar Everbeek-Boven. Enkele mooie stapwegels zetten ons af aan de kerk na een goeie 14 kilometer. Samen met het coronaparcours van de Padstappers verlieten we Everbeek-Boven over een mooie stapwegel. We daalden geleidelijk de Everbeekse Bossen in. Een heel mooi parcours (soms wat modderig) stuurde ons golvend door deze natuurzone. Bij het einde van de zwerftocht door de Everbeekse bossen verlieten we het Coronaparcours van de padstappers. Een heel mooie golvende veldweg bracht ons naar het Livierenbos. We verkenden een stuk van dit bosgebied en namen in dit bos na een twintigtal kilometer een tweede pauze.

We verlieten uiteindelijk het Livierenbos en een kort verhard verbindingstuk leidde ons naar een mooi licht dalende veldweg. Met een heel mooi licht golvend natuurparcours bereikten we de rand van het volgend bosgebied Tournebois. We dienden het bos eerst verhard te rondden voor we er in trokken. We daalden heerlijk door dit bos tot bij knooppunt 32. Een prachtig dalende boswegel stuurde ons terug richting Flobecq. Met heelwat stapwgels stapten we van de rand van Flobecq terug naar de Place en onze auto. We hadden er een genietbare en rustige tocht opzitten op een grijze kille lentedag…Het eerste stuk naar Everbeek-Boven vond ik niet zo denderend…De terugweg was zeer goed met 3 bospassages (Everbeekse Bossen, Liviernbos en Tournebois)…..

Knooppunten van vandaag : 42-30-33-34-39-94-79-78-75-74-73-82-81-80-91-90-1-96-95-98-97-29-27-26-25-28-32-31-22-23-42

Onze startplaats van vandaag = de Place in Flobecq
Een mooie aaneenschakeling van stapwegels leidde ons uit Flobecq
de licht golvende streek waar we vandag op stap waren
de kerk van Everbeek-Beneden kregen we in zicht
Onze eerste pauze namen we op een bank bij de Pijkskapel
Na een goeie 14km bereikten we de kerk van Everbeek-Boven
Met deze stapwegel verlieten we Everbeek-Boven,
We daalden geleidelijk de Everbeekse Bossen in
Modderige passage
Met deze mooie veldweg stapten we van de Everbeekse Bossen naar het Livierenbos
de ingang van het Livierenbos
het Livierenbos
Na het Livierenbos nam deze mooie veldweg ons mee
de volgende bosdoorsteek….Tournebois
Hier daalden we defnitief uit Tournebois
Met tal van stapwgels stapten we van de rand van Flobecq terug naar de Place van Flobecq
Het is 14u en we zijn terug op de Place in Flobecq na een rustige en genietbare wandeling
Het 27km lange parcours

.

4 gedachten over “Flobecq – Everbeek-Boven – Flobecq 21/03/2021

  1. Toch een mooie streek, de knooppunten naar Ellezelles zijn misschien beter, maar toch… als lid van “Les Trouvères d’Ellezelles” mag ik dit wel promoten, groeten RLA

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s