Door de Kasteelbossen rond Brugge vanuit Sint-Andries-Brugge 24/03/2021

Vandaag genoot ik van een dagje verlof. Met het mooie aangekondigde lenteweer was dit ideaal voor een midweekwandeling. We trokken hiervoor naar Sint-Andries-Brugge. We willden de Kasteelbossen verkennen. Ten zuidwesten van Brugge, op het grondgebied van Sint-Andries, Sint-Michiels, Zedelgem en Jabbeke liggen de Kasteelbossen. Dit groot bosgebied is de grootste groene long in deze stedelijke omgeving. In deze bossen vind je ook verschillende kastelen (Tudor, Beisbroek, Tillegem,….). Dit alles wilden we ontdekken met een 22km lange wandeling.

We parkeerden onze wagen op de parkeerplaats van het kasteel Tudor in de Zeeweg. We stapten direct onder de Torhoutse steenweg en trokken over mooie natuurpaden naar het Tillegembos. We verkenden deze boszone uitgebreid en kwamen ook langs het mooie omwalde Kasteel van Tillegem. Een heerlijke aaneenschakeling van bospaden leidde ons uit Tillegembos. We dwarsten opnieuw de Torhoutse steenweg.

Een onverhard pad leidde ons een woonwijk in. We trokken door deze woonzone in de buurt van het Jan Breydelstadion met een mooie opeenvolging van wandelpaden. Die brachten ons op de Gistelse steenweg. Hier doken we het Foreestbos in. We hadden een prachtig zicht op Kasteel Het Foreyst. Enkele wandelpaden brachten ons, van bij het kasteel, naadloos het Chartreuzinnenbos in. We dwarsten de Zeeweg en trokken het Beisbroekbos in. We kwamen langs een volgende kasteel. Kasteel Beisbroek is een negentiende-eeuws kasteel. In het gebouw zijn een natuurcentrum, een planetarium en de volkssterrenwacht ondergebracht.

We maakten weer een uitgebreide zwerftocht door het Beisbroekbos. We trokken onder meer ook door een uitgebloeid stuk heide via enkele klappoortjes. Van daaruit stapten we naar het volgend kasteel, namelijk kasteel Tudor. Het imposante neogotische kasteel van Tudor is één van de recentste kastelen in het Brugse, gebouwd in 1904. Men is bezig met de siertuin te herstellen. Van hieruit stapten we in een wijde lus door het bos terug naar de parking van kasteel Tudor waar we onze wagen oppikten na een zeer mooie wandeling in heerlijk lenteweer.

We wilden de Kasteelbossen ontdekken vanaf de parking bij het kasteel Tudor
De zijkant van het omwalde Kasteel van Tillegem
Het Kasteel van Tillegem
Dit pad leidde ons uit Tillegembos en bracht ons naar een woonzone
Met een aaneenschakeling van wandelpaden trokken we door deze woonzone
Zicht op Kasteel Het Foreyst vanuit het Foreestbos
Het Foreestbos
Het Chartreuzinnenbos
Het Beisbroekbos
Kasteel Beisbroek
Kasteel Tudor
Het mooie 22km lange parcours door de Kasteelbossen

2 gedachten over “Door de Kasteelbossen rond Brugge vanuit Sint-Andries-Brugge 24/03/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s