La Baie d’Authie vanuit Berck-sur-Mer (FR) 24/06/2021

La Baie d’Authie of de baai van Authie ligt op de grens van de arrondissementen Nord-Pas-de-calais en de Somme. Het is één van de vele mondingen die uitkomt in het Picardisch zeegebied. Tussen het strand Fort Mahon plage en Berck sur Mer, vindt U de monding van Authie, die net als de grotere versie de Baai van de Somme een wilde en ongerepte natuur te bieden heeft. We wilden vandaag vanuit Berck-sur-Mer dit natuurpareltje ontdekken met een 26km lange wandeling.

We parkeerden onze wagen in het centrum van Berck-sur-Mer voor het stadhuis. De zon scheen heerlijk en zou ons gans de dag vergezellen. Met een korte verkenning van het centrum trokken we achter een klein golfgebied naar La Dune de Berck. Met de prachtige sentier de la plaine dunaire verkenden we deze natuurzone. Op het verste punt bereikten we een observatiehut, die ons een prachtig uitzicht bood op een mooie waterpartij tussen de duinen. We bleven er een tijdje zitten….genoten van de stilte, het uitzicht en het spektakel dat de vele watervogels ons aanboden.

Vanuit La Dune de Berck stapten we naar het strand. We volgden het strand tot in Berck-sur-Mer, zowaar een mooie badplaats aan de Côte d’Opale. Over de dijk stapten we langs de kust door Berck-sur-Mer. Eénmaal uit de bebouwing bereikten we de ingang van de prachtige Baie d’Authie. Bij de Club Nautique zaten heelwat toeristen het wateroppervlak te bekijken en te genieten van de zeehondjes die nu en dan hun kop boven water staken. Heel lang geleden installeerde zich een zeehondenkolonie zich in de Baai van Authie. Dagelijks kun je tot een honderdtal zeehonden waarnemen.Twee soorten kunnen hier bewonderd worden: de gewone zeehonden en de grijze zeehonden. We genoten mee van het spektakel en zagen nu en dan een kopje boven water komen.

We stapten over zandpaden deze ronduit schitterende natuurzone in. Over zandpaden langs de duinen en bossen volgden we heerlijk de kustlijn. Van toeristen zo goed als geen spoor….wel van schitterende natuur en veel rust….Dieper in de baai veranderde de vegetatie en ook de ondergrond….De bodem was minder zanderig en we kwamen in een soort moerasgebied. Genietend bereikten we het haventje van Madelon. We konden in het restaurantje aan dit haventje 2 cola’s bemachtigen. We rustten er even op terras met zicht op het kleine haventje na 18km.

Van hieruit doken we het hinterland in. Een afwisselend parcours met heel veel onverharde wegen bracht ons terug naar de rand van Berck-sur-Mer. Met een nieuwe korte verkenning van het centrum van Berck-sur-Mer bereikten we onze wagen. Na een bezoekje aan de plaatselijke bakker pikten we onze wagen op na een ronduit schitterende wandeldag in heerlijk zomers weer.

We gingen van start bij het stadhuis van Berck-sur-Mer
Natuurpaden leidden ons achter een golfterrein weg uit Berck-sur-Mer
We bereikten de natuurzone La Dune de Berck
Door dit natuurgebied bereikten we een observatiehut…..die ons prachtige vergezichten bood op een waterpartij tussen de duinen
Vanuit La Dune de Berck stapten we naar de kust
Hier bereikten we het strand
Langs het strand richting Berck-sur-Mer
Bij het binnenkomen van Berck-sur-Mer stapten we van het strand naar de zeedijk
Op de zeedijk in Berck-sur-Mer
Hier verlieten we geleidelijk Berck-sur-Mer
We bereikten La Baie d’Authie
Nu en dan zag je een kopje van een zeehond boven het wateroppervlak uitkomen
We trokken Baie d’Authie in
Hoe dieper in de baai…..hoe minder zanderig de ondergrond werd
We kwamen in een prachtig moerasgebied
Het laatste stuk langs de Authie
Het haventje van Madelon…..Hier verlieten we de baai van Authie
Voor we het hinterland introkken….rustten we nog even op het terras van het restaurantje bij het haventje van Madelon
Door het hinterland terug richting Berck-sur-Mer
Prachtige paden
Binnenkomen van Berck-sur-Mer
Kleine aanval op de plaatselijke bakker
Terug bij het stadhuis van Berck-sur-Mer na een schitterende wandeling
Het prachtige 26km lange parcours door de Baai van Authie vanuit Berck-sur-Mer

2 gedachten over “La Baie d’Authie vanuit Berck-sur-Mer (FR) 24/06/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s