La Baie de Somme (FR) : Vers La Pointe du Hourdel Saint-Valery-sur-Somme 26/06/2021

Op onze tweede dag op verkenning in de baai van de Somme gingen we van start in het prachtig stadje, Saint-Valery-sur-Somme voor een 27km lange tocht. Saint-Valery-sur-Somme bestaat uit een modernere benedenstad, gericht op toerisme en een oudere bovenstad. We wilden met onze tocht van vandaag de omgeving van La Pointe du Hourdel ontdekken. Hier staat een vuurtoren en is eigenlijk de ingangspoort van de baai.

We parkeerden onze wagen in het oude stadsgedeelte en verkenden direct een stukje van dit stadsgedeelte. Langs de église saint-Martin stapten we naar de Porte de Nevers. Door de poort stapten we naar de kaai langs de baai van de Somme. We stapten via de kaai weg uit Saint-Valery-sur-Somme. De kaai werd een natuurpad. Gelukkig regende het niet zoals gisteren. Het was bewolkt en windstil. Dit mooie natuurpad nam ons een hele tijd op sleeptouw aan de rand van de baai van de Somme zo goed als tot in Le Hourdel. Eénmaal dit gehucht bereikt namen we een kijkje bij de vuurtoren, waar we een prachtig zicht hadden op de baai. We namen er ook onze eerste pauze op het terras van één van de plaatselijke caféetjes.

We hadden al gans de tijd de GR120 Sentier du Littoral gevolgd tot in Le Hourdel. Dit deden we ook na onze pauze. Het werd een prachtig duinenpad dat ons uit de baai wegstuurde en ons meenam langs de kust richting Cayeux-sur-Mer. De zon was er doorgekomen en het parcours en de omgeving waren schitterend. Het was puur genieten. Na een stevige duinenpassage verlieten we de GR120 en trokken in de omgeving van het gehucht Brighton een zeer mooi bos in. Bij het verlaten van het bos genoten we van een ijsje bij een camping.

Na deze pauze trokken we onverhard kilometerslang tussen prachtige waterpartijen in een soort zandgroeve. Vanuit deze groeve stuurde een natuurpad ons naar La Maison de la Baie de Somme. Een prachtig natuurpad bracht ons uiteindelijk terug op het pad van deze morgen aan de rand van de baai van de Somme. Met een stukje dubbellopen van deze morgen stapten we terug richting Saint-Valery-sur-Somme. Bij de Cap Hornu verlieten we de kust en maakten een ommetje om terug in het oude stadsgedeelte uit te komen voor een tweede verkenning. Wij kwamen bij de mooie stadspoort Tours Guillaume vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op de baai en op Le Crotoy aan de overzijde van de baai. We daalden verder door het oude stadsgedeelte om terug bij de église Siant-Martin uit te komen. Vandaar was het maar een klein beetje stappen meer naar onze auto. We hadden er ronduit een prachtige tocht opzitten ….en zowaar geen regen maar wel zonnig en mooi weer.

We parkeerden onze wagen in het oude stadsgedeelte van Saint-Valery-sur-Somme
église Saint-Martin
Porte de Nevers
Zicht vanuit het oude stadsgedeelte op de baai van de Somme
Hier kwamen we op de kaai langs de baai van de Somme
We trokken geleidelijk dieper de baai van de Somme in
Eventjes door een klein bos
Prachtig zicht op het pad dat we volgden door de baai van de Somme
We daalden naar dit pad
Het haventje van Le Hourdel
de vuurtoren van Le Hourdel
Zicht op de baai van de Somme van bij de vuurtoren
Even een terrasje doen in Le Hourdel
We verlieten Le Hourdel
Eerste zicht op de zee
We volgden een mooi duinpad parallel aan de zee
Prachtige duinenpassage
Hier verlieten we de GR120 en trokken door dit mooie bos in de omgeving van het gehucht Brighton
Genieten van een ijsje
Langs prachtige waterpartijen
Bij La Maison de la Baie de Somme
Zicht op de baai van de Somme en Le Crotoy aan de overzijde
We kwamen opnieuw in het oude stadsgedeelte van Saint-Valery-sur-Somme…hier bij Tours Guillaume
Zicht op de baai van de Somme van bij Tours Guillaume
Verder door het oude stadsgedeelte
Terug bij église saint-Martin na een prachtige tocht
Het traject van onze 27km lange verkenning van de baai van de Somme

2 gedachten over “La Baie de Somme (FR) : Vers La Pointe du Hourdel Saint-Valery-sur-Somme 26/06/2021

  1. Weet je dat hier Jeanne d’Arc gevochten heeft? Er staat in het oude stadsgedeelte bij de poort een monument van haar. Ik was het meest gecharmeerd van het oude visserskerkje boven op de kustrand dat uitkijkt over de zee. Vele vissers worden hier herdacht die een zeemansgraf hebben gekregen. Mooie foto’s en verslag. Ben er verschillende keren geweest en iedere keer weer genoten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s