GR21 Sentier des Falaises dag 3 : Saint-Valery-en-Caux – Veulettes-sur-Mer 9/8/2021

Vandaag zetten we onze verkenning verder van de GR21 langs de Normandische kust. We stapten vandaag van Saint-Valery-en-Caux naar Veulettes-sur-Mer…goed voor een mooie 23km.

We parkeerden deze morgen onze wagen in Veulettes-sur-Mer. De bus nummer 60 bracht ons om 8u44 naar Saint-Valery-en-Caux. Bij het verlaten van de bus regende het een beetje. We rondden opnieuw de plezierhaven en trokken bij de Pont de la Capitanerie de andere kant op van gisteren. We namen even een kijkje in het Musée Maison Henri IV voor we de haven uitklommen. Een laatste blik op de haven namen we in de gietende regen. In een waar onweer verlieten we Saint-Valery-en-Caux. Boven op de klif nam een pad parallel aan de zee ons mee. Het regende…de wind blies in het nadeel en het parcours viel wat tegen. Een kaaarsrechte veldweg met geen zicht op zee en weinig te beleven (een minder stuk GR21). Zo bereikten we de electriciteitscentrale van Paluel. We trokken het binnenland in. Een mooi graspad leidde ons tot bij het kasteel van Bertheauville.

Bij het kasteel verlieten we, zoals gepland, de GR21 en trokken naar de vallei van La Durdent. Deze rivier mondt net voor Veulettes-sur-Mer in de zee uit. De vallei van La Durdent is een prachtig wandelgebied waar de GR211 doorloopt. We wilden van het kasteel van Bertheauville met een eigen parcours naar die GR211 stappen en dan via deze GR naar Veulettes-sur-Mer stappen.

Van het kasteel van Bertheauville stapten we naar het volgende dorp Janville. Hier namen we een pauze bij de kapel van Janville (goeie 10km). Blijkbaar was dit vroeger en pelgrimsoord voor de vissers om bescherming te vragen aan de Heilig Maagd. Van bij de kapel daalden we heerlijk over 2 mooie natuurpaden de vallei van La Durdent in. We bereikten het dorp Paluel en dwarsten de rivier La Durdent. Een heerlijk natuurpad tussen de hagen en langs een riviertje, nam ons een hele tijd mee. We verlieten uiteindelijk dit modderig bospad en klommen heerlijk onverhard naar Canouville….waar we nogmaals rustten (16km).

Een onverhard pad stuurde ons een mooie vallei in….in de buurt van Malleville-lès-Grès. Le Chemin du Viclit, een prachtig natuurpad in die vallei (ook de gr211) stuurde ons heerlijk naar de rand van Veulettes-sur-Mer. We klommen naar de rand van het dorp. Van daarvboven hadden we een prachtig zicht op de klifs en de zee. We genoten van het aangeboden panorma voor we daalden om bij onze wagen uit te komen in Veulettes-sur-Mer na een mooie tocht met 2 delen. Een mindere eerste 10km over veldwegen langs de GR21….een prachtig tweede stuk door de golvende vallei van de rivier La Durdent over de GR211.

We startten vandaag aan de plezierhaven van Saint-Valery-en-Caux
We namen even een kijkje in Musée Maison IV
Een laastte blik op Saint-Valery-en-Caux in de gietende regen
In een waar onweer verlieten we Saint-Valery-en-Caux
Wat volgde waren veel kaarsrechte veldwegen….
Château de Bertheauville
Chapelle de Janville
Bij de Chapelle de Janville verlieten we de GR21 voor een eigen parcours + een stuk GR211 door de vallei van La Durdent naar Veulettes-sur-Mer
We daalden direct van de kapel over een mooi natuurpad
Zicht op de vallei van La Durdent en het dorp Paluel
Verder dalen naar Paluel
Door Paluel
Over de rivier La Durdent
Een prachtig (maar modderig) pad nam ons mee
We klommen met dit mooi pad van het modderig bospad weg
We bereikten Canouville
Met dit mooie pad verlieten we Canouville
In een prachtige vallei stapten we over dit pad Chemin du Viclit (GR211) terug naar Veulettes-sur-Mer
Bij het binnenkomen van Veulettes-sur-Mer klommen we naar de rand van het dorp
Boven hadden we dit prachtig uitzicht op het strand en de klifs voor Veulettes-sur-Mer
We daalden terug naar de kustlijn
Terug beneden bij het strand
de zeedijk van Veulettes-sur-Mer
Het mooie 23km lange parcours van vandaag tussen Saint-Valery-en-Caux en Veulettes-sur-Mer

4 gedachten over “GR21 Sentier des Falaises dag 3 : Saint-Valery-en-Caux – Veulettes-sur-Mer 9/8/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s