GR21 Sentier des Falaises dag 7 : Rolleville – Le Havre 14/08/2021

Vandaag stapten we de zevende en laatste etappe van ons avontuur langs de GR21 in Normandië. We stapten een zeer mooie 25km lange tocht van Rolleville naar het eindpunt ….Le Havre.

We parkeerden onze wagen deze morgen in Rolleville en gingen direct op pad. We klommen uit het dorp en zagen boven direct al Le Havre in de verte liggen. Een mooi gevarieerd parcours stuurde ons heerlijk een vallei in. Een survivalpad in die vallei zette ons af aan de rand van Montivilliers. We stapten door het centrum en namen al een pauze in het centrum op een terras na een goeie 5km…Tijd voor koffie.

Een verharde weg stuurde ons uit het stadje. We dwarsten een drukke weg en klommen tussen de bomen met een natuurtrap een bos in. We klommen door het bos Parc des Rouelles in. We liepen even verkeerd maar vonden bij de Cimitière de Rouelles het goede spoor terug. We liepen parallel aan een drukke weg langs enkele mooie meertjes voor we via een tunnel onder de drukke weg doortrokken. We klommen met een mooi natuurpad naar een bos. Wat volgde was een grondige verkenning van Forêt de Montgeon. In het midden van het bos passerde we ook le Lac de Montgeon. We namen een kleine pauze bij het meer…

We verlieten het bos en kwamen steeds meer Le Havre binnen. We stapten door Le Parc Jules Verne en rondden La Cimètiere Sainte-Marie om in de bovenstad uit te komen. Langs de Fort de Tourneville trokken we verder. We werden getrakteerd op prachtige vergezichten op de haven en de lager gelegen stad. Met enkele trappenpassages klommen we naar een hoog gelegen fort …. le Fort de Sainte-Adresse. Net voor het fort hadden we een prachtig zicht op de zee en op het strand van Le Havre. In het Fort zijn Les Jardins Suspendus ondergebracht….We namen even een kijkje.

Van bij Les Jardins Suspendus daalden we eerst door een bos later tussen de huizen naar het strand van Le Havre. Bij het binnenkomen vonden we en prachtig dakterras boven een Tea-Room. We genoten er van een hapje een een drankje in de zon met een heerlijk uitzicht op het strand van Le Havre.

Na onze pauze stapten we over de zeedijk tot bij de haven van Le Havre. Van hieruit wandelden we l’Avenue Foch (de Champs Elysée van Le Havre genoemd) op tot bij l’Hôtel de VIlle. Er was een grote betoging aan de gang tegen Le Pas Sanitaire….We maakten er ons geen zorgen in en stapten door naar het station van Le Havre, waar we onze prachtig zevendaagse tocht langs de GR21 afsloten….Een meer dan geslaagd avontuur die voor mij nog veel langer had mogen duren…Met de trein en de bus bolden we terug naar Rolleville waar we onze wagen oppikten…..Morgen bollen we jammer genoeg naar huis…

We gingen opnieuw van start bij de kerk van Rolleville
We klommen Rolleville uit en zagen boven Le Havre liggen in de verte
We daalden naar een mooie vallei
We kwamen aan de rand van Montivilliers
Koffie op het terras in Montivilliers na 5km
Na Montivilliers klommen we een bos in ….richting Parc des Rouelles
We passeerden enkele mooie meertjes
Hier stappen we richting Forêt de Montgeon
Zicht vanuit Forêt de Montgeon
We verkenden Forêt de Montgeon
Lac de Montgeon
We kwamen aan de rand van Le Havre
Parc Jules Verne
Cimètiere Sainte-Marie
De eerste vergezichten op de stad Le Havre vanuit de bovenstad
Met heelwat trappen klimmen en dalen door Le Havre
Zicht op het strand van Le Havre
Les Jardins Suspendus in Fort Sainte-Adresse
We daalden geleidelijk richting het strand van Le Havre
Monument voor Albert I bij het binnekomen van Le Havre
We bereikten de zeedijk van Le Havre
Zicht vanop een dakterras van een tearoom op het strand van Le Havre
We hebben dit wel verdiend!
Op de zeedijk van Le Havre
Het keienstrand van Le Havre
de plezierhaven van Le Havre
Hotel de Ville Le Havre
Het treinstation van Le Havre = aankomstplaats van ons zevendaags avontuur langs de GR21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s