GR 34 Sentier des Douaniers (dag 4) Saint-Briac-sur-Mer – Notre-Dame-du-Guildo 16/09/2021

Eindigden we dag 3 in Saint-Lunaire…dan gingen we vandaag van start in Saint-Briac-sur-Mer (8km verder op de GR34). De reden hiervoor waren de mogelijkheden met het openbaar vervoer. We wilden vandaag vanuit Saint-Briac-sur-Mer naar onze B&B stappen in Notre-Dame-du-Guildo…goed voor 25km.

We startten deze morgen in Saint-Briac-sur-Mer. Een dorp waaraan je direct je hart verloren hebt. Een plaatsje met pittoreske steegjes en pleintjes die ons direct kon bekoren. Het was mistig en we stapten via een mooi natuurpad direct naar de vallei van Le Frémur. We dwarsten die rivier en stapten met een gevarieerd parcours naar Lancieux. We rondden het prachtig strand Saint-Sieu in Lancieux. We stapten prachtig langs de kustlijn van de baai van Lancieux. We trokken eerst door het 47,52ha groot natuurgebied Tertre Corlieu. Hoe dieper we in de baai kwamen…hoe drassiger de grond werd en hoe anders de vegetatie. De volgende natuurzone die we doortrokken was dan ook Le Marais de Beaussais. We dwarsten de rivier de Floubalay en kwamen aan de rand van het dorp Ploubalay. De zon duwde de mist weg en het zou voor de rest van de dag een heerlijk zonnige dag worden.

Van hieruit rondden we via veldwegen de volledige baai. We passeerden Trégon en stapten terug naar de baai nu aan de andere zijde. Om de baai te bereiken volgden we een zeer mooie aaneenschakeling van dalende natuurpaden. We bereikten de baai bij een Port Naval. Op een dijk rondden we een camping en kwamen in Saint-Jacut-de-la-Mer. Dit dorp is en prachtig schiereiland…die we met de GR34 volledig rondden. Het begin van onze rondleiding viel me wat tegen. We stapten over natuurpaden tussen de huizen met nu en dan een zicht op de zee. Maar éénmaal de plezierhaven en de Plage Rougeret bereikt, bloeide de tocht weer schitterend open. We stapten naar het meest noordelijk punt van het schiereiland = Pointe du Chevet. Van hieruit volgen we een kustpad die ons langs de andere zijde van het schiereiland weer wegstuurde…..Een ronduidt schitterend pad over trappen, rotsen, kleine hellingen enz….Maar steeds met een prachtig zicht op de baai van Arguenon. We hadden ogen te kort. Je kan blijven foto’s nemen op zo’n moment. Een verharde dijk nam het even over en bracht ons eerst op Plage du Ruet. Een schitterend natuurpad stuurde ons naar Plage de Vauvert. Van hieruit stapten we naar Château Guildo. Een beschermd monument….die eigenlijk meer een ruïne is dan een kasteel….maar waar men voor het ogenblik aan werkt… prachtig gelegen langs de rivier L’Arguenon. Met de GR34 dwarsten we deze rivier. Hier verlieten we de GR34 om onze B&B terug te vinden op 1km van de GR34. We hadden er een ronduit schitterende tocht opzitten met een prachtig en gevarieerd parcours. Morgen startten we vanuit onze B&B door Saint-Cast naar de omgeving van Pléboulle.

We gingen van start bij het stadhuis van Saint-Briac-sur-Mer
de straatjes van het pittoreske Saint-Briac-sur-Mer
Vanuit Saint-Briac-sur-Mer daalden we naar de rivier Le Frémur
Met deze brug dwarsten we Le Frémur
We bereikten het strand van Saint-Sieu in Lancieux
Hier lieten we het strand van Saint-Sieu en het dorp Lancieux achter ons…
Prachtige paden langs de kustlijn….
Saint-Jacut-de-la-Mer aan de overzijde van de baai….hier moeten we straks naar toe
Door het natuurgebied Tertre Corlieu
Het volgend natuurgebied Le Marais de Beaussais
Met dit brugje over Le Floubalay
Natuurpaden in de buurt van Ploubalay en Trégon waarmee we de baai rondden
We krijgen opnieuw de baai in zicht
Dalen naar de baai
Terug bij de baai
Via dit pad op de dijk langs de baai op weg naar Saint-Jacut-de-la-Mer
We bereikten de jachthaven van Saint-Jacut-de-la-Mer
Plage du Rougeret Saint-Jacut-de-la-Mer
Langs de kustlijn aan de andere zijde van het schiereiland van Saint-Jacut-de-la-Mer langs de baai van Arguenon
Prachtig pad langs de kustlijn
We lieten Saint-Jacut-de-la-Mer achter ons
Plage du Ruet
Plage de Vauvert
Notre-Dame-Le-Guildo in zicht aan de overzijde van L’Arguenon
Langs Château Le Guildo
de vallei van L’Arguenon
We dwarsten hier L’Arguenon met Château Guildo op de achtergrond…..hier verlieten we de GR34 om naar onze B&B te stappen
Het prachtig 25km lang parcours van Saint-Briac-sur-Mer naar Notre-Dame-du-Guildo

2 gedachten over “GR 34 Sentier des Douaniers (dag 4) Saint-Briac-sur-Mer – Notre-Dame-du-Guildo 16/09/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s