Marche des Châteaux Forville 25/09/2021

We stapten vandaag opnieuw een georganiseerde wandeling. Nadat we reeds tweemaal een ADEPS wandeling stapten, kozen we vandaag voor de eerste maal opnieuw een wandeling van de Waalse Wandelbond FFBMP. We waren op bezoek bij de club “Les Joyeus Lurons”. Die organiseerde hun derde Marche des Châteaux. We stapten een parcours van 40km.

Er was geen parcours voorzien door de organisatie van 40km. Er was één voorzien van 50km en één van 30km. 50 vonden wij teveel….30 te weinig…Dus mailde ik de voorzitter en die bezorgde de twee parcoursen. Ik maakte een eigen parcours van 2km waar we na +/-12km op het parcours kwamen van de 50km die we de rest van de dag volgden om op 40km uit te komen.

We dwarsten na de inschrijving direct de grote weg en een graspad leidde ons uit Forville. Een verharde verbinding bracht ons bij de splitsing tussen de 20km stappers en de 30-50km stappers. Hier pikten we het parcours van de 50km op, die we de rest van de dag volgden. Een mooi graspad bracht ons aan de rand van Cortil-Wodon. Verhard trokken we door het dorp waar na een goeie 6km de eerste controle (voor ons) vonden.

Vanuit Cortil-Wodon volgden we een mooi en natuurrijk parcours in de vallei van Ruisseau du Hennemont die ons naar Tillier bracht. De kantine van een visvijver deed hier dienst als tweede controle na een elftal kilometer. Verhard verlieten we Tillier. We splitsten van de 30km stappers af en kwamen in Bois du Tronquoy. We dwarsten dit bos en kwamen in de omgeving van de snelweg. Met enkele mooie veldwegen volgden we de snelweg….eerst aan de ene zijde dan aan de andere zijde. Rik van Les Sans Soucis…mijn vroegere trouwe wandelpartner…was ons komen vervoegen met nog 2 wandelaars en gezellig keuvelend, bereikten we de rand van Marchovelette. We trokken door het kasteeldomein langs het mooie kasteel van Marchovelette naar de dorpskern. Van hieruit volgden we een heel mooi stukje parcours over natuurpaden en met een mooie weidedoorsteek om Gelbressée te bereiken. Een tafel bij de kerk deed dienst als controle na 20km.

We dienden hier een lusje te stappen van 3km. Het werd een mooi natuurrijk ommetje. Na ons tweede bezoek aan de controle in Gelbressée klommen we over een brokkenpad uit het dorp. Samen met Daniel en Bernard bereikten we Le Château de Franc-Waret. We maakten hier een lusje om het mooie kasteel uitgebreid te kunnen bewonderen en trokken langs en achter het kasteel weg. Een mooi natuurpad bracht ons terug bij de snelweg, die we dwarsten. Wat volgde was een stevig stuk beton die ons uiteindelijk in Bois de Fernelmont bracht. Na een mooie doorsteek van dit bosgebied kwamen we terug samen met de 20 en de 30km stappers. Natuurwegen brachten ons aan de rand van Pontillas. Verhard bereikten we de laatste controle in Pontillas na 35,5km.

De laatste 4,5km waren volledig verhard. We trokken door de dorpskom van Pontillas en zo goed als kaarsrechte wegen brachten ons terug naar de zaal in Forville. We stempelden ons boekje af, begroetten veel bekenden en bolden terug na een genietbare wandeling in prachtig zomers weer.

Een mooi graspad leidde ons uit Forville en op weg naar het parcours van de 50km stappers
de zon komt piepen
Hier zitten we reeds op het parcours van de 50km stappers en zijn we op weg naar Cortil-Wodon
De voorzitter van de organiserende club en zijn medewerkers in de eerste controle in Cortil-Wodon
Wat volgt is een mooi parcours richting Tillier
Jean en Pascal bij het binnenkomen van Tillier
de tweede controle was in de kantine van deze visvijvers in Tillier
Rik, Serge en Jean-Pierre kwamen ons vervoegen na de controle in Tillier
We trokken samen Bois du Tronquoy in
Na onze bosdoorsteek volgden veldwegen in de buurt van de snelweg
We kwamen langs le Château de Marchovelette
Vanuit Marchovelette volgde een mooi parcours richting Gelbressée
Met deze nauwe doorsteek trokken we een weide in
Mooie weidedoorsteek
Trappen bij de kerk van Gelbressée bij de derde controle na 20km
Hier klommen we uit Gelbressée op pad voor een lusje van 3km
We klommen opnieuw naar de kerk van Gelbressée na een natuurrijk lusje
Daniel en Bernard kwamen ons even vervoegen
We bereikten Le Château de Franc-Waret
Dit natuurpad achter het kasteel leidde ons weg uit Franc-Waret
Op weg naar Bois de Fernelmont
Door Bois de Fernelmont
We kregen Pontillas in zicht
Laatste controle in Pontillas na 35,5km
Het geneitbare 40km lange parcours vanuit Forville

2 gedachten over “Marche des Châteaux Forville 25/09/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s