Dwars door Brussel…Van Noord (Bockstael) naar Zuid (Lot) 18/12/2021

Vandaag stapten we een mooie 27km lange lijntocht van het station van Bockstael naar het station van Lot. Met deze tocht wilde we volledig Brussel doorkruisen met de GR12 (Amsterdam-Parijs) tot in Beersel. Vanuit Beersel volgden we de GR512 (Brabantse Heuvelroute) naar het station van Lot.

We wilden deze morgen de trein nemen in het station van Lot naar het Zuidstation van Brussel. Ik had echter niet gezien dat er werken waren aan de lijn Halle-Brussel. Dus dienden we een vervangbus te nemen. Dat lukte gelukkig. We geraakten heelhuids in het zuidstation, waar we de trein namen naar het station van Bockstael. Van hieruit stapten we direct naar de GR12, die we oppikten bij de begraafplaats van Laken. We stapten direct langs de Notre-Dame de Laeken. We dwarsten het Zeekanaal Brussel-Schelde en stapten naar het Noordstation. Via het Rogierplein en het park “Kruidtuin” stapten we naar de Congreskolom. Langs de Sint-Michiels en Goedelekathedraal kwamen we in Rue des Bouchers. We namen een kijkje in de Koningsgalerij. Gina “overviel” de Leonidas voor we gezellig een terrasje deden in een koffieshop in de galerij.

Na onze pauze trokken we over de prachtige Grote Markt naar het Manneken Pis. Langs de Villerstoren en het Dinantplein kwamen we op de Zavel. Door het Egmontpark bereikten we de omgeving van het Justitiepaleis. We daalden met een lift naar de Marollen. Vanuit deze gezellige Brusselse wijk stapten we naar de Halletoren. We verkenden Sint-Gillis. Met een passage door 2 parken, Park van Vorst en Duddenpark, stapten we naar Ukkel. De volgende parkdoorsteek was die van het Wolvendaelpark. De kaarsrechte Dieweg leidde ons naar het station van Ukkel-Kalevoet. Van hieruit doken we de natuurzone Keyenbemt in om in Drogenbos uit te komen. Met een doorsteek van de natuurzone het Frankveld kwamen we langs de spoorweg. Een heerlijk stukje langs de spoorweg bracht ons bij het station van Beersel, waar we na een goeie 22km rustten op een bankje.

Langs het mooie kasteel van Beersel stapten we naar een splitsing van GR routes. Hier verlieten we de GR12 en volgden de GR512. Die leidde ons over een gevarieerd parkoers naar Lot. Met een doorsteek van het centrum van Lot en een passage over de Zenne bereikten we het station van Lot na een mooie wandeling. Een ideale winterwandeling met een heerlijke verkenning van een prachtige stad…en met wat natuur als afsluiter.

Onze startplaats = het station van Bockstael
Direct met de GR12 langs de Notre Dame de Laeken
We kwamen in de omgeving van het Noordstation
het Noordstation
Rogierplein
Kruidtuin
Congreskolom
Sint-Goedele en Michielskathedraal
Koningsgalerij
Rue des Bouchers
de Grote Markt van Brussel
Gina bijManneken Pis
Villerstoren
Zavelwijk
Kleine Zavel
Omgeving van het Justitiepaleis
Met deze lift daalden we naar de Marollen
de gezellige Marollen
Hallertoren
Openbare Markt in Sint-Gilles voor de Sint-Gilleskerk
het Duddenpark
kerk van Ukkel
Wolvendaelpark
Gina bij het station van Ukkel – Kalevoet
Natuurzone Keyenbempt
Kerk Drogenbos
Natuurzone Frankveld
Langs de spoorweg op weg naar Beersel
het kasteel van Beersel
In Beersel verlieten we de GR12 en pikten de GR512 op richting Lot
Hier bereikten we Lot
de kerk van Lot
Over de Zenne
Onze aankomstplaats = het station van Lot
Het mooie 27km lange parcours van het station van Bockstael naar het station van Lot dwars door Brussel

6 gedachten over “Dwars door Brussel…Van Noord (Bockstael) naar Zuid (Lot) 18/12/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s