Driedaagse van het Hageland : dag 1 van Aarschot naar Zichem 16/04/2022

De voorbije weken stapten we van Hemiksem via Boom, Mechelen en Wespelaar-Tildonk naar Aarschot. De komende 3 dagen willen we onze zwerftocht verder zetten vanuit Aarschot. We willen met de volgende etappes door het Hageland trekken….vandaag Aarschot-Zichem…morgen Zichem-Diest en overmorgen Diest-Schulen…..

Iets na 9 uur verlieten we het station van Aarschot en trokken ons op gang voor een 27km lange tocht. We stapten langs de OLV-kerk en door het stadspark naar de markt van Aarschot. We dwarsten dit mooie plein en stapten langs de Demerwachter naar de Oude Demer. De Demerwachter is een indrukwekkende bronzen sculptuur, in 1995 vervaardigd door Aarschots kunstenaar Roland Rens. We verlieten langs de Oude Demer het centrum van Aarschot. We klommen uit de Oude Demervallei met een zeer mooie natuurtrap. Boven stapten we heerlijk door een prachtige beboste helling. We ruilden vervolgens de beboste helling in voor het heerlijk heuvelachtig landschap van het Hageland, waarbij diverse recent heropende trage wegen genomen werden. Op deze etappe zijn er een 10tal trage wegen die nog niet op de recentste NGI-stafkaart staan, wel op OpenStreetmap. Overal staan trage wegen-naamborden. We dwarsten de Diestsesteenweg en kwamen geleidelijk in vlakker landschap. We stapten langs langs de Oude Motte (nog een heropende trage weg) en even langs de Demer tot achter de kerk van Langdorp. We trokken door het centrum van Langdorp en kregen een stevig klimmetje om de Demervallei te verlaten. Dit prachtig natuurpad mondde bovenop het plateau uit op een verharde weg. Die volgden we even om bij Café Hof Ter Goor uit te komen na 13km. Tijd voor een uitgebreide pauze in het zonnetje op het terras van de café….

Met een stukje heen en terug stapten we naar de Bosberg. We beklommen deze Hagelandse heuvelrug met typische Kempische begroeiing. Boven volgden we een hele tijd, samen met de streek GR Hageland, het bospad. Uiteindelijk liet de Witteweg ons dalen naar de Testelsesteenweg, die we dwarsten. We wilden de Demerbroeken intrekken. Er zat langs de weg een wandelaar te genieten van een hapje en en drankje. Het was zowaar Steven Dielens. Een wandelvriend sedert lange tijd…die we jammer genoeg al een hele tijd niet meer gezien hadden. Tijd om uitgebreid bij te babbelen en herinneringen op te halen…Een ronduit blij weer zien. Na onze ontmoeting met Steven stapten we de Demerbroeken in. Samen met de Streek GR Hageland trokken we door deze broeken naar de Demer. Genietend volgden we een hele tijd de Demer om in Testelt uit te komen. Van bij de kerk in Testelt stapten we naar het station van Testelt waar we in café ’t Statiehuis een nieuwe pauze namen.

Opnieuw met een stukje heen en terug stapten we nu naar de kerk van Teselt. We passeerden de Watermolen van Testelt en dwarsten de Demer. Een heel mooi parcours stuurde ons deels langs de Demer deels door de prachtige natuur naar Zichem. We passeerden de kerk en de watermolen van Zichem en stapten via mooie wandelpaden tot aan het station van Zichem, waar we deze zeer mooie tocht afsloten. Dag 1 van de driedaagse was zeker geslaagd…mooi parcours…prachtig weer…op naar deel 2 morgen.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/van-het-station-van-aarschot-naar-het-station-van-zichem-100206626

Onze startplaats van vandaag = het station van Aarschot
De markt van Aarschot
Langs het standbeeld “de Demerwachter”
Langs de Oude Demer
We klommen met deze mooie natuurtrap uit de Oude Demervallei
Boven verder over deze beboste helling
We ruilden de beboste helling in voor een heerlijke aaneenschakeling van trage wegen
We kregen Langdorp in zicht
Even langs de Demer om Langdorp te bereiken
de kerk van Langdorp
Eerste pauze in café Hof Ter Goor Langdorp na 13km
Prachtig bospad boven op de Bosberg
Met de Witteweg dalen van de Bosberg
We ontmoetten er zowaar wandelvriend Steven Dielens…een zeer blij weerzien
de Demerbroeken
We bereikten opnieuw de Demer
Langs de Demer naar Testelt
Hier verlieten we Demer om naar het centrum van Testelt te stappen
de kerk van Testelt
Prachtige muurschildering
Ecven pauzeren na 23km in ’t Statiehuis in Testelt
de watermolen van Testelt
Opnieuw over de Demer…zicht op Testelt
Prachtige paden op weg naar Zichem
Langs de Demer naar Zichem
de watermolen van Zichem
Met deze paden van de watermolen naar het station van Zichem
Onze aankomstplaats van vandaag
Het zeer mooie 27km lange traject tussen het station van Aarschot en het station van Zichem

2 gedachten over “Driedaagse van het Hageland : dag 1 van Aarschot naar Zichem 16/04/2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s