Driedaagse van het Hageland : dag 2 Van het Station van Zichem via de Abdij van Averbode naar het Station van Diest 17/04/2022

De voorbije weken stapten we van Hemiksem via Boom, Mechelen en Wespelaar-Tildonk naar Aarschot. In het Paasweekend willen we onze zwerftocht verder zetten vanuit Aarschot. We stapten gisteren van Aarschot naar Zichem. Vandaag stapten we een prachtige 28km lange tocht van het Station van Zichem via de Abdij van Averbode naar het Station van Diest. Morgen willen we van Diest naar Schulen stappen.

Iets na 9 uur verlieten we de trein in Zichem. We trokken achter het station direct samen met de GR5 de Demerbroeken in. We dwarsten het riviertje de Hulpe en stapten een prachtige begrazingszone in. Tussen waterpartijen verlieten we de begrazingszone. Samen met de GR verkenden we een schitterend stukje parcours. Met schitterende plankenpaden kwamen we bij een vogelkijktoren. We namen boven een kijkje. Iets verder verlieten we de GR5 en vonden nog een heerlijk stuk plankenpad. Tussen de muggen trokken we over dit plankenpad en verlieten de Demerbroeken. Met een verhard tussenstukje kwamen we aan de Weefberg. We beklommen deze typische Hagelandse boshelling die de zuidwestkant van het natuurgebied Averbode Bos & Heide vormt. Boven daalden we uit het bos. Dit om een pauze te nemen na een goeie 6km in café de Weegberg.

Na onze pauze doken we opnieuw de natuurzone rond de Weefberg in. Een heerlijke brug stuurde ons over een mooie waterpartij. Prachtige bos- en zandpaden leidden ons rond de Conventsvijver naar de Rietvijver. Van bij deze vijver vonden we een prachtig éénmanspad dat golvend over kleine hellingen ons afzette aan de achterkant van de abdij van Averbode. Tijd voor een pauze op het terras in het Moment na een goeie 10km.

Na onze pauze trokken we door het Mariapark naar de voorzijde van de abdij van Averbode. We namen een kijkje bij de Spiegelvijver op de binnenkoer van de abdij. Vanuit de abdij stapten we naar de Lekdreef….natuurlijk tijd voor een lekker ijsje. Via de Kroningskapel verlieten we de site van de abdij van Averbode. Wat volgde was een heerlijke zwerftocht door de bossen, de heide en langs vennen. We dwarsten de Turnhoutsebaan en verkenden op prachtige wijze de omgeving van de Pinnekensweier. Die mondde uit op de zavelberg waar we na een goeie 18km een derde pauze hielden in café de Bosrand.

Na de Bosrand verkenden we het natuurgebied de Houterenberg die ons naar het dorp Engsbergen stuurde. Het parcours bleef ongelooflijk bekoren. De volgende natuurzone waren Dassenaarde en Eikelenberg. Met de beklimming van de Cauwberg kwamen we aan de rand van Diest. We daalden geleidelijk het stadje in. We dwarsten uiteindelijk de spoorweg om bij het station van Diest uit te komen. We pikten er onze wagen op na een ronduit schitterende tocht…bijna volledig onverhard…Woorden en foto’s komen hier te kort….Hier onder vind je de GPX…misschien even zelf proberen…het is puur genieten.

Bedankt aan http://www.schampavie.be voor de inspiratie…

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/van-het-station-van-zichem-via-de-abdij-van-averbode-naar-het-station-van-diest-100348972

Onze startplaats = het station van Zichem
We trokken direct de Demerbroeken in
We dwarsten het riviertje de Hulpe
Prachtig parcours langs de Hulpe….
Door een begrazingszone
Tussen mooie waterpartijen
Prachtige plankenpaden
Deel 2 van de plankenpaden op weg naar de vogelkijktoren
Zicht op de Demerbroeken vanop de vogelkijktoren
Deel 3 van de plankenpaden
Beklimming van de Weefberg
Dalen uit het bos
Pauze na een goeie 6km in café de Weefberg
Direct na onze pauze opnieuw de natuur in rond de Weefberg
de Conventsvijver
de Rietvijver
Op weg naar de abdij van Averbode
de abdij van Averbode
Het terras van het Moment
Genieten op het terras van het Moment
Spiegelvijver op de binnenkoer van de abdij
op de binnenkoer van de abdij van Averbode
Natuurlijk een ijsje eten in de lekdreef
Kroningskapel
Eikenbosven
Ven Nooit Gedacht
Prachtig pad langs de Pinnekensweier
de Pinnekensweier
Derde pauze op de zavelberg in café de Bosrand
de Houterenberg
Engsbergen
de volgende natuurzone
Dassenaerdepad
Zandvoetwegel richting Diest
de Cauwberg
het station van Diest =onze aankomstplaats
Het schitterend 28km lange traject van het station van Zichem naar het station van Diest via de abdij van Averbode

4 gedachten over “Driedaagse van het Hageland : dag 2 Van het Station van Zichem via de Abdij van Averbode naar het Station van Diest 17/04/2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s