La Vallée de la Houille Vencimont 14/05/2022

Het was reeds een tijdje geleden dat we op stap waren in de Ardennen. De weermaker had een zonnig weekend beloofd…dus ideaal om opnieuw eens richting de Ardennen te trekken. We kozen voor een tocht vanuit Vencimont, in de omgeving van Beauraing en Gedinnne. We wilden met deze 30km lange tocht de vallei van de Houille ontdekken.

We parkeerden onze wagen deze morgen bij de kerk van Vencimont. Door Vencimont stroomt het riviertje de Houille. We trokken dan ook direct op pad samen met de GR126 in de vallei van de Houille. Rustige bospaden namen ons mee…hoog boven de rivier. Na een tijdje dwarsten we de Houille een eerste maal over en prachtig krakkemikkig brugje. We klommen uit de vallei naar de omgeving van de Tienne de Lune. Van daaruit zetten we een oplopende zwerftocht door de bossen in richting Rienne. Onderweg interpreteerde ik een afslag verkeerd en we raakten wat op de sukkel. Na wat zoekwerk vonden we dwars door een veld het goede spoor terug en daalden we Rienne in. Langs de kerk stapten we door het centrum tot bij de Auberge des Ardennes. Die was jammer geneog nog gesloten…dus trokken we maar verder.

Vanuit Rienne stapten we met mooie bospaden naar het natuurreservaat Coubry. We rondden een heerlijke waterpartij. Bij deze vijver namen we aan een verlaten chalet een pauze.

Na onze pauze dwarsten we de weg naar Willerzie. We klommen lichtjes een mooi bos in. Een heerlijk pad tussen de bloeiende brem nam ons mee en zette ons af aan de zuidrand van Rienne. We daalden door een bos naar l’étang de Boiron. Bij deze vijver was een prachtig hotel (Domaine de Boiron). Dit hotel had een prachtig terras langs de vijver…waar geen mens te zien was. We namen een kijkje en snel kwam een zeer vriendelijke ober ons bedienen. Tijd voor een heerlijke pauze langs de vijver na 19km…

We klommen vervolgens lichtjes een bos in. De zwerftocht door dit bos mondde uit op een verharde weg. Met deze verharde weg daalden we naar Gedinne. We genoten van de heerlijke vergezichten op werkelijk prachtige streek. We bereikten uiteindelijk Gedinne en dwarsten opnieuw de Houille. Hier pikten we opnieuw de GR126 op….die we zouden volgen tot bij onze wagen in Vencimont. In Gedinne namen we een nieuwe pauze op het terras van een friture. De frisdrank kwam van pas met het heerlijk zomers weer. We vulden onze voorraad frisdrank aan voor de rest van de tocht.

Vanuit Gedinne doken we direct opnieuw de vallei van de Houille in. Een prachtig natuurpad nam ons mee hoog boven de rivier. Na een tijdje bereikten we een verharde weg. Met deze weg klommen we uit de vallei. Maar voor even…want snel daalden we met een natuurpad opnieuw de vallei in. Langs mooie rotspartijen daalden we geleidelijk. De laatste rotspartij was de mooiste… de Tête de Chien. Van daar daalden we heerlijk naar de Houille. Met enkele brugjes trokken we heerlijk over en langs deze klatterende rivier…Een prachtig stukje parcours. Uiteindelijk trokken we door de vallei aan de overzijde van de rivier naar Vencimont. Hier pikten we onze wagen op om naar onze B&B te rijden in de buurt… na een ronduit prachtige tocht in heerlijk zomers zonnig weer.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/vallee-de-la-houille-vencimont-102739716

We parkeerden onze wagen bij de kerk van Vencimont

Direct samen met de GR126 de vallei van de Houille in
Prachtig brugje over de Houille
Klommen uit de vallei
Prachtige bospaden op weg naar Rienne
Rienne in het dal
de kerk van Rienne
Met deze paden op weg naar het natuurreservaat Coubry
Het natuurreservaat Coubry
Prachtige waterpartij in het natuurreservaat Coubry
Prachtig bospad tussen de bloeiende brem naar de zuidrand van Rienne
Langs de zuidrand van Rienne…zicht op de kerk
Door het bos naar de Moulin de Boiron
Etang de Boiron
Domaine de Boiron
Geniten op het terras van Domaine de Boiron
Het terras van Domaine de Boiron
Door het bos richting Gedinne
de Houille in Gedinne
Pauze na 23km in Gedinne
de kerk van gedinne
Door de vallée de la Houille terug naar Vencimont
Met dit natuurpad trokken we de vallei van de Houille in
de Houille
Na een korte verharde klim….deel 2 van de vallei van de Houille
Langs mooie rotspartijen
Tête de Chien
Na Tête de Chien een heerlijk stukje parcours over klaterende beekjes
Dalen naar de Houille
La Houille
Brugjes over de Houille

Terug in Vencimont na een prachtige tocht
Het prachtige 30km lange parcours door de vallée de la Houile vanuit Vencimont

3 gedachten over “La Vallée de la Houille Vencimont 14/05/2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s