Al het mooie van Schelde, Dender en Rupel : dag 1 Lebbeke – Londerzeel 26/05/2022

Zoals jullie zeker weten, stapten we dit jaar al heelwat treinstappers. Zo stapten we vanuit Jette via Merchtem naar Lebbeke. Een ander traject van treinstappers die we stapten dit jaar was het traject van Hemiksem naar Tongeren. We willen nu in het Hemelvaartweekend met 3 tochten deze 2 trajecten aan elkaar linken. Dus we willen in 3 etappes van eindpunt van traject 1 Lebbeke (Denderstreek) naar het startpunt van traject 2 = Hemiksem (Rupelstreek) stappen. Op onderstaande kaart zie je duidelijk de opening linksboven tussen de 2 trajecten die we willen invullen.

We wilden vandaag vanuit Lebbeke naar Londerzeel stappen met een 28km lange tocht. We verlieten iets na 8 uur het station van Lebbeke en trokken ons op gang. De gemeente Lebbeke doet heelwat inspanningen om hun trage wegen te heropenen en te onderhouden. Dit merkten we dan ook in de eerste kilometers. Een heerlijke aaneenschakeling van trage wegen leidde ons uit Lebbeke en bracht ons naar een bufferbekken. Dit bufferbekken dat dienst doet om overtollig water op te vangen is omgetoverd tot een mooie brok natuur, het Natuurgebied de Vondelbeek. We rondden hier eerst een waterpartij voor we via een wandelpoort op een pad kwam langs een klein beekje in een bos. Over dit weinig bewandeld pad met veel bereklauw en netels stapten we langs dit beekje tot bij een vogelkijkwand. Opnieuw langs een mooie vijver verlieten dit prachtig stukje natuur en stapten tot bij de Wiesbeekhoeve. Hier pikten we het ruiterpad “Wiesbeekroute” op. Dit stuurde ons over heelwat veldwegen door het Sprinkhaantjesbos naar Buggenhoutbos. We maakten een zeer mooie lus door dit 190 hectare groot gemengd loofbos. We verlieten deze groene long en stapten via een stapwegel tot in het centrum van Peizegem. Tijd voor een pauze op het terras van café Taxi na 14km…

Na Peizegem diende we wat verhard te verwerken. We stapten door de Kouters rond Peizegem over rustige verharde veldwegen. Uiteindelijk maakte het verhard gelukkig weer plaats voor natuur. Mooie paden in de vallei van de Grote Molenbeek brachten ons bij de Marselaermolen. Heerlijke natuurpaden langs de Lindebeek stuurden ons naar de rand van Rossem, een deelgemeente van Meise. We rustten er een tweede maal in een bushokje na een goeie 19km.

We rondden Rossem over weinig gebruikte natuurpaden. EnkelE stapwegels later stonden we in de vallei van Molenbeek. Over een grindpad langs de kronkelende Molenbeek stapten we naar Steenhuffel. We bereikten Steenhuffel bij de Brouwerij van de Palm. Langs de Brouwerij wandelden we naar het dorpsplein. Achter de kerk vonden we een super gezellig tuinterras bij Marc Wafels. Tijd om onszelf wat te verwennen na 24km.

Met nieuwe krachten verlieten we het tuinterras en trokken door Steenhuffel verder. We dwarsten de Leirekensfietsroute en bereikten het gerestaureerde kasteel Diepensteyn met de typische Brabantse trekpaarden en slotgracht. Van bij het prachtig gerestaureerd Kasteel brachten veldewegen met veel groen ons steeds dichter bij Londerzeel. We rondden met een breed fietspad het kasteeldomein Drie Toren. We ruilden het fietspad na een tijdje in voor een prachtig pad langs de Kleine Molenbeek. Dit schitterend natuurpad mondde uit op een verhard pad, op een voormalige trambedding, dat ons naar het station van Londerzeel bracht. Van hieruit spoorde we terug naar Lebbeke na een zeer mooie tocht in half bewolkt/half zonnig weer.

Bedankt aan http://www.schampavie.be voor de inspiratie…

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/treinstapper-van-het-station-van-lebbeke-naar-het-station-van-londerzeel-103818692

de startplaats van vandaag = het treinstation van Lebbeke
Direct op pad over de vele trage wegen rond Lebbeke…hier de Rossevaalwegel
Hier kwamen we in het natuurgebied Vondelbeek
Door een klappoort naar een weing gebruikt wandelpad langs een klein beekje
Zicht vanuit de vogelkijkwand in het natuurgebied Vondelbeek
Hier verlieten we het natuurgebied
Met dit pad stapten we van het natuurgebied Vondelbeek naar de Wiesbeekhove
de Wiesbeekhoeve
Met het ruiterpad “Wiesbeekroute” door het Sprinkhaantjesbos
Buggenhout bos
Golfterrein in Buggenhout bos
Mooei waterpartij in Buggenhout bos
Met deze stapwegel van Buggenhoutbos naar Peizegem
Tijd voor een pauze in café Taxi in Peizegem na 14km
Na een portie verhard kwamen we na Peizegem terug in de natuur….de vallei van de Grote Molenbeek
Op weg naar de Marselaeremolen
de vallei van de Lindebeek
We rondden Rossem, een deelgemeente van Meise
Weinig gebruikte natuurpaden
Met dit pad langs de kronkelende Molenbeek stapten we naar Steenhuffel
de Brouwerij van de Palm in Steenhuffel
Genieten in de tuin van Marcs Wafels in Steenhuffel na 24km
het gerestaureerde kasteel Diepensteyn
de vallei van de Kleine Molenbeek
Prachtig pad door de vallei van de kleine Molenbeek
Onze aankomstplaats van vandaag = het station van Londerzeel
Het zeer mooie 28km lange traject tussen het station van Lebbeke en het station van Londerzeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s