Warekentocht Waardamme 11/6/2022

Ik gunde vorig weekend mijn lichaam wat rust. Na de laatste tocht eind mei gaf mijn lichaam het signaal dat het wat op was. We wilden vandaag opnieuw rustig de draad oppikken. We kozen zowaar voor een georganiseerde wandeling om opnieuw op te starten. Onze eerste georganiseerde wandeling van 2022 ging van start in Waardamme, ten zuiden van Brugge. De Godelievestappers organiseerden er hun Warekentocht. We kozen voor het parcours van 22km.

Iets voor 8u gingen we van start vanuit zaal Wara in Waardamme. Achter de startzaal doken we direct de natuur in. Een mooi natuurpad in de vallei van de Rivierbeek nam ons mee. We dwarsten de grote weg naar Brugge en trokken verhard door een woonwijk. De rustige verharde wegen maakten plaats voor de typische dreven. Door een privé dreef kwamen we bij de snelweg. We liepen een tijdje verhard langs de snelweg. Rustige wegen leidden ons vervolgens naar een boerderij in de buurt van het kasteel Nieuwburg, waar we na 7,8km een eerste maal konden rusten.

Na onze pauze liepen we even langs de grote weg naar Brugge. Dit maar voor even…na de splitsing trokken we met de 22km stappers er alleen op uit. Een mooie dreef leidde ons richting het kasteel Nieuwburg. Tussen de velden kwamen we aan café Vogelzang, waar we opnieuw de grote weg dwarsten. Door een woonwijk stapten we naar de omgeving van kasteel de Herten. We rondden over mooie stapwegels het kasteel en trokken de bossen in rond het kasteel. Tussen de rododenderons stapten we opnieuw naar de vallei van de Rivierbeek. Een mooi brugje stuurde ons over de rivier…een heerlijke weidedoorsteek volgde en bracht ons geleidelijk het Kampveldbos in. We verlieten de natuur even voor de tweede controle in een soort saloon. We namen er een uitgebreide pauze op het gezellige en zonnig terras na een kleine 17km.

Na de controle trokken we er snel opnieuw alleen op uit met de 22km stappers. We trokken door een prachtig bosrijk gebeid (Papenvijvers) naar het gehucht de Schare. Hier volgden we even de grote weg van Ruddervoorde naar Hertsberge. Na een tijdje verlieten we die om verhard door een woonwijk terug te stappen naar de startzaal in Waardamme. We genoten nog na van een mooie tocht (in ideaal wandelweer) op het terras van café Wara voor we terugbolden.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/warekentocht-waardamme-105212466

Centrum Waardamme
Direct achter de startzaal….de natuur in
de vallei van de Rivierbeek
Met dit brugje over de Rivierbeek
Na het dwarsen van de grote weg naar Brugge namen dreven het geleidelijk over…
Eerste controle na 7,8km
Na de controle….direct met de 22km stappers alleen op pad
Stapwegels rond kasteel de Herten
kasteel de Herten
Natuur rond het kasteel
Opnieuw in de vallei van de Rivierbeek
Mooie weidedoorsteek
Prachtige bospaden
Tweede controle na een kleine 17km
Na de controle direct opnieuw de natuur in

Nagenieten van een mooie tocht
Het 22km lange parcours vanuit Waardamme

2 gedachten over “Warekentocht Waardamme 11/6/2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s