Zeehaven Brugge Wandeltocht Zeebrugge 18/6/2022

Vandaag werden tropische temperaturen aangekondigd. Alleen de kuststreek zou niet boven de 30°C gaan. We beslisten dan ook om naar de kuststreek te trekken. De Brugse Mettenwandelclub organiseerden er vanuit Zeebrugge hun Zeehaven Brugge Wandeltocht.

Om 7u deze morgen stonden we al aan de inschrijvingstafel in Zeebrugge. We wilden op deze wijze de grote hitte ontlopen. Snel trokken we ons op gang voor het parcours van 23km.

Na een korte passage door het centrum dwarsten we met de Straussbrug het Boudewijnkanaal. Door de zeehaven stapten we naar Zwankendamme. We trokken door dit stille dorp en stapten richting Lissewege. Langs het Lisseweegs Vaartje kwamen we bij de controle na 5,8 verharde kilometers. Een medewerker van de wandelcub stond ons op te wachten bij de controle en meldde dat de controle nog gesloten was. Ze waren op komst meldde hij. Jammer…en zeggen dat we zeker niet voor het startuur vertrokken waren…

Direct na de controle verliet het parcours het Lisseweegs Vaartje en trok niet naar het centrum van het witte dorp Lissewege. Wij beslisten toch even door te stappen, op eigen initiatief, om een bezoekje te brengen aan het idyllische centrum van Lissewege. We pikten, na ons bezoek aan het centrum, uiteindelijk opnieuw het parcours op en dwarsten bij het station van Lissewege de spoorweg. We dwarsten de drukke weg tussen Brugge en Zeebrugge en verlieten door een woonwijk Lissewege. Verhard werden we kilometerslang door de polders gestuurd. We bereikten de natuurzone het Zeebos. Jammer genoeg stapten we ook hier zo goed als volledig verhard door. Een grintpad zette ons af bij vakantiecentrum de Duinse Polders. Hier zou normaal de tweede controle zijn na 13km…maar hier ook geen spoor van een controle. Verschillende wandelaars vertelden ons dat de controle pas om 10u open ging. We trokken dus maar verder…

We dwarsten de Koninklijke baan en trokken mooi de natuurzone de Fonteintjes in. We rondden een visvijver en klommen over een duinrug mooi naar het strand. We volgden het strand richting Zeebrugge. Net bij het binnenkomen van Zeebrugge was een strandbar open. Ideale gelegenheid om een gezellige pauze op het strand te houden met een drankje.

Over de zeedijk van Zeebrugge-Strand stapten we naar de Stationswijk. We dwarsten de spoorweg en opnieuw het Boudewijnkanaal om in Zeebrugge dorp te komen. We rondden mooi de plezierhaven van Zeebrugge. We konden nogmaals niet weestaan aan een terras na 17km. Een glas Rosé en een brod Bruschetta gaf ons een vakantiegevoel.

Na onze pauze rondden we oude vissershaven van Zeebrugge en kwamen langs de maarinebasis van Zeebrugge. Een stukje natuur stuurde ons terug naar de Koninlijke baan. We dwarsten die…passeerden de kerk van Zeebrugge-dorp en stapten een parkje in. Van daaruit trokken we door enkele centrumstraten naar de startzaal. Na het afstemplen van ons wandelboekje bolden we terug naar ons huis.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/zeehaven-brugge-wandeltocht-zeebrugge-105766584

de startaccomodatie
Met de Straussbrug over het Boudewijnkanaal
Even langs het Boudewijnkanaal
Door het centrum van Zwankendamme
Binnenkomst van Lissewege….langs het Lisseweegs Vaartje
Langs het Lisseweegs Vaartje bij de gesloten eerste controle
Op eigen initiatief even door het centrum van Lissewege
Door het witte dorp Lissewege
de kerk van Lissewege
Dorpsplein van Lissewege
Na een verharde passage door de polders zijn we hier in het Zeebos
Na het dwarsen van de Koninklijke baan duiken we hier de natuurzone de Fonteintjes in
Visvijver in de Fonteintjes
Met deze trap klimmen we over een duinrug
Zicht vanop de duinenrug op het strand
Dalen naar het strand
Langs het strand naar Zeebrugge…. de pier van Blankenberge op de achtergrond
Monument bij de binnenkomst van Zeebrugge
Genieten in een strandbar
Over de zeedijk van Zeebrugge-Strand
Opnieuw over het Boudewijnkanaal
Langs de plezierhaven van Zeebrugge
Opnieuw even pauzeren
Langs de oude Vissershaven
de Belgica in de Marine basis van Zeebrugge
Een stukje natuur
de kerk van Zeebrugge dorp
Door enkele centrumstraten van zeebrugge dorp terug naar de startzaal
Het 23km lange parcours vanuit Zeebrugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s