Marche des Trois Sources Grand-Hallet 10/7/2022

We bleven na onze tocht gisteren in Malmedy in de streek slapen. We wilden eigenlijk vandaag een eigen wandeling maken in de vallei van de Hoegne en de Statte in de omgeving van Solwaster. De zwaarte van de tocht van gisteren(hoogtemeters en technische stukken) zorgden ervoor dat we onze plannen wijzigden en voor plan B kozen.

Plan B was een 21km lange tocht door “La Hesbaye” of anders gezegd Haspengouw vanuit Grand-Hallet. De wandelclub les Amis du Henry Fontaine organiseerden er hun Marche des Trois Sources. We hoopten op een rustige tocht door een regio die wordt gekenmerkt door een glooiend landschap met zeer vruchtbare gronden die gebruikt worden voor landbouw en veeteelt.

We parkeerden onze wagen in de buurt van de startzaal in het kleine Grand-Hallet (een deelgemeente van de stad Hannuit). We verlieten snel Grand-Hallet en mooie veldwegen namen het over. Een heerlijk gevarieerd parcours (heel mooi voor deze streek met toch beperkte wandelmogelijkheden) bracht ons in de controle na 5,3km in Lincent.

Na de controle stond een lus van 10km geprogrammeerd. Langs de kerk verlieten we Lincent. We trokken naar een Ravel, die stuurde ons La Reserve Naturelle de la Vallée de la Bacquelaine in. We verlieten even deze naturuzone voor een passage door het dorpje Maret. Na een passage over het riviertje la Bacquelaine klommen we met de GRP127 Tour du Brabant Wallon een stuk bos in van La Reserve Naturelle de la Vallée de la Bacquelaine. Een stuk over het plateau gevolgd door een passage onder de TGV en de snelweg bracht ons in het volgend dorp Pellaines. We maakten een mooie lus over de typische “Ruelles” voor we het dorp verlieten. Samen met de GRP127 trokken we over het plateau van Pellaines terug naar Lincent. We stapten opnieuw onder de snelweg door voor we de controle terugvonden in Lincent.

Na een hapje en een drankje trokken we ons op gang voor het laatste stuk van 5,3km. We passeerden weer de kerk en trokken nu met een stapwegel rond Château de la Ferme de Lincent. Een mooie aanneenschakeling van stapwegels brachten ons langs de Oude Sint-Pieterskerk voor we opnieuw naar een plateau trokken. Met heerlijke golvende paden stapten we over dit plateau. We daalden met een mooie holle weg naar de rand van Grand-Hallet. We maakten nog een extra rondje over een zeer mooie veldweg voor we voldaan ons boekje lieten afstempelen na een zeer mooie tocht voor deze streek die toch niet zoveel wandelmogelijkheden biedt. De club haalde er het maximum uit en de tocht was veel mooier dan in 2017 toen we er ook waren.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/marche-des-trois-sources-grand-hallet-107586534

de startlocatie
Mooie Haspengouwse hoeve
We verlieten Grand-hallet met deze veldweg
Mooie veldweg op weg naar Lincent
….
vlasveld
….
de controle in Lincent na 5,3km
Langs de kerk van Lincent
Château de la Ferme de Lincent
Op pad voor een lus van 10km
Een stukje over een Ravel
Met die Ravel dwarsten we een stuk van deze natuurzone
Heerlijk landschap
Samen met de GRP127 Tour du Brabant Wallon klommen we het tweede deel van de natuurzone in (tussen Maret en Pellaines)
….
Op weg naar Pellaines
de kerk van Pellaines
Lus over de typische “ruelles” rond Pellaines
Over het plateau van Pellaines naar Lincent….kerk van Pellaines achter Gina
Dalen naar Lincent
Mooie stapwegel net voor Lincent
Terug in de controle in Lincent na 15,3km
Met deze stapwegel langs het Château de la Ferme de Lincent leidden we het laaste deel van deze tocht in
Er volgt een mooie aaneenschakeling van stapwegels
….
….
Langs de oude Sint-Pieterskerk van Lincent
Op weg van Lincent terug naar Grand-Hallet
We laten Lincent achter ons
Het parcours op weg naar Grand-Hallet door het golvend landschap van het Haspengouw
We dalen richting Grand-Hallet
Mooie holle weg
Mooie paden bij het binnenkomen van Grand-Hallet
….
Laatste veldweg
Het mooie 21km lange parcours door het Haspengouw vanuit Grand-Hallet

4 gedachten over “Marche des Trois Sources Grand-Hallet 10/7/2022

  1. Ben gisteren in Morialmé geweest, maar was vandaag ook in Grand-Hallet, was wel vroeg daar en heb dan eerst de 6 dan de 21 en ook nog de 4 gedaan en inderdaad die omgeving van Lincent – Maret – Pellaines nog nooit gedaan, was wel mooi en dat op maar een 40km van bij ons. In het schooltje van Grand – Hallet hebben wel al een paar keer controle gehad met de wandelcub van Hannuit, maar de ganse omloop was mooi.

    Like

    1. Ik was aangenaam verrast Piet van deze tocht in een streek met toch beperkte wandelmogelijkheden. We waren ook nog nooit in die omgeving van Lincent – Maret – Pellaines…maar het heeft ons kunnen bekoren…Wel iets verder van bij ons thuis 🙂 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s