Bebloemingstocht Staden 24/7/2022

Er werden voor vandaag temperaturen tot 32° C voorspeld. We beslisten gisteren dan ook om dichtbij huis te wandelen en vroeg te starten. De bedoeling was om zeker tegen de middag onze wandeling af te werken. We trokken naar Staden. Hier organiseerden WSV de Colliemolen hun Bebloemingstocht. We kozen voor het parcours van 19km.

We startten in het centrum van Staden. Na een ommetje door een woonwijk kwamen we een eerste maal op de oude spoorwegbedding Boezinge-Kortemark, die een beetje de rode draad door onze tocht van vandaag zou worden. We stapten eerst een stukje richting Kortemark. We verlieten snel de Vrijbosroute (de naam de oude spoorwegbedding). We maakten een rondje aan de Noordrand van Staden en kwamen in de Blommenwijk. Wandelpaden stuurden ons door deze woonwijk terug naar de Vrijbosroute die we nu volgden richting Boezinge. We verlieten de spoorwegbedding en beklommen een lichte heuvel die ons een mooi uitzicht bood over de streek rond Staden. We daalden via de wijk Ondank terug naar de Vrijbosroute. Die bracht ons naar de controle op de wijk de Vijfwegen na 7,7km

Na de koffie stond een lus geprogrammeerd. We stapten tot bij het vroegere treinstation van de wijk Vijfwegen. Twee mooie natuurpaden brachten ons bij het militair domein aan de rand van het bos van Houthulst. Van daaruit stapten we terug naar de oude spoorwegbedding. We maakten een extra lusje over deze bedding en tussen de velden om opnieuw op de bedding uit te komen. Die stuurde ons terug richting Vijfwegen. We verlieten de Vrijbosroute voor een mooie passage langs de natuurzone van de Vijfwegenpoel. We bereikten opnieuw het vroegere treinstation en snel ook opnieuw de controle na een kleine 14km op de wijk de Vijfwegen. Heel wat bekend volk (Frans en Hilde van Wervik, Bernard Cools, Rudy Devriendt, Martin Haelterman, Ivan Vandeportaele,…) zorgde ervoor dat onze pauze veel langer duurde dan verwacht.

Uiteindelijk geraakten we opnieuw op pad. Het was al lekker warm geworden…gelukkig was er wat wind. We stapten verhard terug richting Staden. We klommen opnieuw lichtjes en hadden een prachtig uitzicht op het landschap rond Staden en de Vijfwegen. We hadden zelfs zicht op de Westvlaamse Heuvels (Kemmelberg, Rode en Zwarte Berg). We daalden terug en vonden een mooie veldweg tussen de serres op ons pad. Na deze veldweg stapten we via rustige verharde wegen terug naar de startzaal in Staden.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/bebloemingstocht-staden-108723049

Startten in het centrum van Staden
….
Eerste maal op de oude spoorwegbedding tussen Boezinge en Kortemark (de Vrijbosroute)…hier richting Kortemark
Mooie hemel
Mooi pad in de Blommenwijk
Terug op de Vrijbosroute richting Vijfwegen en Boezinge
Controle op de wijk de Vijfwegen na 7,7km
Op pad voor een lus….het kerkje van de wijk Vijfwegen
Bij het vroegere treinstation pikten we dit natuurpad op
Heerlijk pad richting Bos van Houthulst
Na een splisting volgt een tweede natuurpad naar het militair domein aan de rand van het bos van Houthulst
Mooie waterpartij
….
Zomerse taferelen
Extra lusje over de spoorwegbedding
En langs dit veld
Zicht op het bos van Houthulst
de natuurzone Vijfwegenpoel
….
Terug in de controle op de wijk de Vijfwegen….Hilde en Gina
Leuke ontmoeting met Ivan Vandeportaele
Prachtig vergezicht op de terugweg naar Staden….op de streek rond Vijfwegen met de Westvlaamse Heuvels op de achtergrond
Mooie veldweg
Het tweede deel van de vedlweg tussen de typische serres voor deze streek
Het 20km lange parcours tussen Staden en de Vijfwegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s