Pieterpad : Etappe 12 : Holten – Laren 19/8/2022

Vandaag gingen we start in Holten. We verlieten de prachtige Sallandse heuvelrug en stapten nog een stukje in Salland voor we een nieuwe regio wilden ontdekken, de Achterhoek. De aankomst van deze etappe lag in de Achterhoek, meer bepaald in Laren na 16km.

Van bij het station van Holten trokken we direct het centrum in. Tussen enkele winkels door kwamen we op de Markt. Zowaar onze eerste halte….tijd voor koffie na 500m. Langs de kerk verlieten we de markt en stapten Holten uit. Een gevarieerd parcours nam ons een hele tijd mee….Nu eens een natuurpad, dan weer een zandpad en dan weer een klinkerweg. Wat ons enorm opviel was de rust die hier heerste. Jammer genoeg werd de rust wat verstoord door de oversteek van de A1. Dat zorgde er ook voor dat we de nodige asfalt onder de voeten kregen om deze drukke weg te overwinnen. Gelukkig vonden we snel na de A1 de Schipbeek op ons pad. We stapten heerlijk langs deze rustige beek over een natuurpad met een dubbele rij beuken aan weerszijden. Na een mooie passage verlieten we de beek en verlieten we de provincië Overijssel en trokken Gelderland en de Achterhoek in. Een rustpust op een boerderij trok onze aandacht….tijd voor een pauze na 7km.

Na onze pauze bleef het parcours varieren …een landbouweg, een zandpad en en stuk verhard…. stuurden ons naar het Verwoldsehof. Ook hier was een rustpunt voorzien na 10km. Tijd voor een frisdrankje.

Na onze pauze doken we het prachtig Landgoed Verwolde in. Een heerlijk bospad nam ons een hele tijd mee. Tussen bossen, bloemrijke velden en monumentale boerderijen stapten we verder. We bereikten een statige laan vol rododendrons die ons naar het Huis Verwolde leidde. Een statig huis in neoclassicistische stijl uit 1776 dat door z’n hoektoren kasteel-allures heeft. Na de passage aan het Huis Verwolde blijft het Pieterpad Het Landgoed verkennen. Het slingert zich wat door het bos voor het heerlijk schaduwrijk pad tussen enkele akkers naar de rand van Laren trekt. Na de passage onder een tunneltje bereikten we het centrum en de Dorpskerk na een mooie en gevarieerde tocht. We namen nog onze tijd voor een hapje en een drankje op een terras in het centrum van Laren. De bus bracht ons naar Deventer van waaruit we normaal met de trein moesten terugbollen naar Holten. Seinproblemen in het station van Deventer beslisten daar anders over….heel wat gesukkel en vele uren later bereikten we uiteindelijk onze wagen bij het station van Holten en konden we terug naar onze B&B.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/pieterpad-etappe-12-holten-laren-111153007

Dit pad stuurde ons van het station van Holten….het centrum van Holten in
de markt van Holten
Tijd voor koffie
Met dit pad verlieten we Holten
….
Mooie zandpaden….wisselden natuurpaden en klinkerpaden af
Mooie boerderijen langs het pad
Heerlijk pad op het gehucht Beuseberg
Na het dwarsen van de A1 kwamen we langs de Schipbeek
Heerlijk wandelen langs de Schipbeek
Hier zijn we al in de Achterhoek….tijd voor een pauze bij een boerderij….de Senseo bezorgde ons 2 heerlijke koffies
Een gevarieerd parcours nam ons na onze pauze opnieuw mee
Het volgend rustpunt ……Verwoldsehoeve na 10km
Tijd voor een nieuwe pauze
We trokken direct na onze pauze het landgoed Verwolde in
Een mooi pad in het Landgoed Verwolde
Huis Verwolde
Ook hier is een wandelnetwerk beschikbaar
Verder door het landgoed Verwolde
Dit mooi schaduwrijk pad stuurde ons uit het landgoed naar het centrum van Laren
De dorpskerk van Laren
Tijd voor een hapje en een drankje op de markt van Laren
Het mooie gevarieerde parcours van 16km vanuit Holten naar Laren

2 gedachten over “Pieterpad : Etappe 12 : Holten – Laren 19/8/2022

 1. Hallo beste wandelaars,
  Ik volg jullie avonturen, maar mijn vraag is , gaan jullie elke dag naar een andere B&B, of vertrekken jullie enkele wandelingen van dezelfde slaapplek.
  Ik ben momenteel de GR12 aan het doen, het Nederlandse deel , vanuit België. Maar de afstanden worden te lang om elke keer voor een dag over de grens te rijden.
  Alvast nog veel wandelplezier
  Een fervente stapper
  Anita

  Like

  1. Goede avond Anita, we hebben op deze wandeltrip nu de bedoeling om 13 etappes te stappen. We hebben dit ingedeeld in 2 delen. Eén stuk van 6 etappes en één stuk van 7 etappes. In het midden van beide stukken hebben we een B&B gezocht. We rijden iedere morgen vanuit onze B&B naar de startplaats van onze etappe. Wandelen de etappe. Gaan met het opnebaar vervoer terug naar de startplaats en rijden met onze wagen terug naar de centraal gelegen B&B. in dit avontuur hier was onze eerste B&b in de buurt van Groningen = Haren. Voor het tweede deel zitten we in een B&b in Dedemsvaart. Is dit duidelijk? Beantwoordt dit uw vraag? indien nog vragen stuur gerust een bericht. Mvg, Gina en Krist

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s