Wandelen door Kruishoutem 14/1/2023

Je hebt soms van die tochten die je na hele tijd blijft herinneren…De tocht van vandaag zal nog een tijdje in ons geheugen blijven hangen…denk ik. Het was namelijk 31km beuken tegen de stevige wind en de regen. Doornat bereikten we uiteindelijk de aankomst… Maar je hoort ons niet klagen…Het was een geslaagd dagje op bezoek bij de Scheldestappers vanuit Kruishoutem.

Na een vriendelijke ontvangst in de startzaal deze morgen trokken we ons op gang voor het parcours van 31km. We hadden wat verhard nodig om uit Kruishouten te geraken. Na een tijdje werden we getrakteerd op een heerlijke doorsteek door het Kordaalbos. Na onze natuurdoorsteek maakten we een verhard ommetje om op de onverharde Vijverdamstraat uit te komen. Deze bracht ons licht oplopend tussen 2 kastelen naar Nokere centrum. Een kerkwegel later stonden we in de controle bij de kerk van Nokere na een kleine 7 km. Tijd voor koffie….

Een mooie kerkwegel leidde ons weg uit de controle. Verhard beukten we tegen de wind en de regen om Wannegem-Lede te bereiken. We stapten langs de Schietsjampettermolen. Daalden via een veldweg en klommen terug over een zeer modderig pad langs het kasteel van Wannegem-Lede naar de Huiseponteweg. We passeerden nu de Huisekoutermolen om in het centrum van Huise de tweede controle te vinden na een goeie 13km….Veel bekend volk…tijd voor een gezellige babbel.

Na onze pauze stond een lus geprogrammeerd van een achttal kilometer. Twee mooie kerkwegels leidden ons uit Huise en brachten ons aan de rand van Ouwegem. We beklommen de Ast en daalden tot bij de wiekenloze Bekemolen. We rondden die en stapten met een mooie stapwegel tot in Mullem. Bistro Den Ast trok onze aandacht een samen met Christophe van de Scheldestappers namen we er een uitgebreide pauze. We genoten er van een biertje met een tapasplank.

Na deze gezellige extra stop trokken we door het centrum van Mullem en via een wandelpad door de Rooigemse beekvallei. Verhard stapten we vervolgens terug naar de controle in Huise na een goeie 21km.

Een stapwegel leidde ons uit Huise. Na wat verhard stapten we met een mooi pad door de Plankbeek vallei. Hierna was het constant tegen de wind en de regen beuken om verhard de rand van Kruishouten te bereiken. Een mooi stapwegel bracht ons uiteindelijk terug in de zaal na een geslaagde wandeldag in zeer slechte weersomstandigheden (regen en wind)…. over een aangepast parcours dat enorm te leiden had van de weersomstandigheden. Respect voor iedereen die vandaag op pad was….en deze weersomstandigheden trotseerde.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/wandelen-door-kruishoutem-123434420

Klaar om 31km te beuken tegen de wind en de regen
Ingang van het Kordaaldbos
het Kordaalbos
het Kordaalbos
het Kordaalbos
Hier verlieten we het Kordaalbos
Vijverdamstraat
Einde van de Vijverdamstraat
Kerkwegel op weg naar de kerk van Nokere…en de controle
Bekend volk bij de controle in Nokere na een kleine 7km
Met deze stapwegel verlieten we Nokere
de Schietsjampettermolen in Wannegem-Lede
de kerk van Wannegem-Lede
Samen met de GR dalen van bij de Schietsjampettermolen
Terug klimmen langs het kasteel van Wannegem-Lede naar de Huiseponteweg
Op weg naar de Huisekoutermolen
de Huisekoutermolen
de kerk van Huise
Bekend volk in de controle in Huise na 13km
Op pad voor een lus vanuit Huise
Mooie stapwegel naar de rand van Ouwegem
Bekemolen
Met dit pad naar het centrum van Mullem
Centrum Mullem
Samen met Christophe een gezellige extra stop in Den Ast in Mullem
Terug op pad
Door de Rooigemsebeekvallei
Op pad naar Huise
Terug bij de controle in Huise na 21km
Mooi pad
Door de vallei van de Plankbeek
31km beuken tegen regen en wind vanuit Kruishoutem

2 gedachten over “Wandelen door Kruishoutem 14/1/2023

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s