Streek GR Vlaamse Ardennen dag 4 : Zandbergen – Everbeek-Boven 01/06/2020

Vandaag werkten we de vierde etappe af van onze trektocht op de Streek GR Vlaamse Ardennen. We stapten een mooie en zeer gevarieerde 26km lange wandeling vanuit Zandbergen naar Everbeek-Boven.

We gingen van start deze morgen bij het treinstation van Zandbergen. We kwamen direct bij de Dender die we dwarsten. We trokken door het centrum van Zandbergen. Wat volgde was een mooi en gevarieerd parcours tussen de velden die ons geleidelijk liet klimmen. Boven kwamen we op de Heirbaan. We volgden even deze baan om boven op de Bosberg uit te komen. We werden via enkele natuurpaden het bos ingeleid. We daalden door het bos. Beneden kregen we een mooie rondleiding in het Raspaillebos.

De Stuivenbergdreef leidde ons uit het bos weg en stuurde ons richting de Oudeberg. Met een stevige natuurklim bereikten we de Edingseweg. We dwarsten deze baan en kwamen via een natuurpad bij de kapel op de top van de Muur. We rustten er even en namen er een uitgebreid een kijkje.

Trappen lieten ons stevig van de Muur dalen om op de Martkt van Geaardsbergen uit te komen. De wekelijkse markt was aan de gang. Door de coronamaatregelen stonden er een stevige rij wachtenden om op de Markt te gaan. De GR loopt over de markt…dus dienden we een alternatief te zoeken. Dit vonden we via de Buizemontstraat om bij de GR aan het stuw in de Molenstraat  uit te komen. Nieuw probleem er zijn grote werken aan het stuw….en het stuw is afgesloten. Dus moesten we opnieuw op zoek naar een alternatief. Dit vonden we via de Grote straat. Gelukkig is de brug hier voor voetgangers hier bruikbaar….Nog een groter geluk in de Grote straat vonden we ook een bakker….Tijd voor taart….Ik proefde natuurlijk het befaamd streekproduct, de Mattentaart.

Na onze pauze stapten we verder langs de Dender aan de overzijde. We volgden de stroom tot in Overboelare. Langs de kerk vonden we een stapwegel parcours. Na het dwarsen van de grote baan nam een gevarieerd parcours ons mee naar Zarlardinge.

Net voor Zarlardinge rustten we een laatste maal. We trokken niet met de GR door het centrum maar kozen voor een natuurparcours via knooppunt 32 en 31. Bij knooppunt 31 pikten we de GR weer op. Natuurpaden brachten ons vervolgens over een golvend parcours naar de rand van Everbeek-Boven, waar we onze vierde, en weeral geslaagde, etappe afsloten.

Volgend weekend willen we de laatste 2 etappes van de streek GR Vlaamse Ardennen afwerken (bij leven en welzijn). Nu eerst 4 dagen mijn werkgever proberen tevreden te stellen.

IMG_9588

Onze startplaats van vandaag = het treinstation van Zandbergen

IMG_9590

Brugje over de Dender

IMG_9594

Standbeeld van kunstschilder Jan De Cooman in het centrum van Zandbergen

IMG_9595

IMG_9601

Zicht op de kerk van Grimminge

IMG_9605

Geleidelijk aan klimmen

IMG_9610

Boven op de Bosberg …. ingang van het bos

IMG_9612

IMG_9617

IMG_9622

Raspaillebos

IMG_9623

Kerk van Onkerzele

IMG_9633

Klim naar de Edingseweg (achterzijde Muur)

IMG_9637

Boven op de Muur van Geraardsbergen

IMG_9641

de Kapel boven op de Muur van Geraardsbergen

IMG_9642

Dalen over stevige trappen

IMG_9649

We krijgen het centrum van Geraardsbergen in zicht

IMG_9650

De wekelijkse markt….dus zoeken naar een alternatief parcours

IMG_9660

Langs de Dender verlieten we Geraardsbergen

IMG_9669

In Overboelare verlieten we de Dender en passeerden de kerk

IMG_9673

IMG_9674

IMG_9684

Dit natuurpad leidde ons naar Zarlardinge

IMG_9703

IMG_9709

Bij dit gehucht net voor Everbeek Boven stopten we onze vierde etappe

Voor meer Foto’s klik op deze link                     FOTO’S

Knipsel

4 gedachten over “Streek GR Vlaamse Ardennen dag 4 : Zandbergen – Everbeek-Boven 01/06/2020

  1. Ter info omdat jullie lange afstanden wandelen: op 2 augustus gaat de taalgrenswandeling in Bellingen in principe door met voorafinschrijving (op wchv bellingen) en beperkt tot 400 deelnemers.

    Like

Plaats een reactie