Camino Primitivo dag 5 : Campiello – Pola de Allende 20/06/2018

Vandaag op dag 5 wandelden we 15km vanuit Campiello naar Pola de Allende. De dag startte opnieuw mistig. We stapten eerst naar Borres. Hier beslisten we om niet de zware Hospitales route te volgen, maar de langere route via Pola de Allende.

Vanuit Borres trokken we over een stevig golvend parcours door La Mortera en Collinas de Arriba naar Porciles. Net voor we het kleine dorp bereikten rustten we op het terras van een cafeetje bij een kruispunt. De cafe baas haalden net zijn koeien binnen….een waar spektakel.

Vanuit Porciles daalden we en klommen we stevig om de Alto de Lavadoira (806m hoog) te bereiken. Van hieruit zette we de daling in naar Pola de Allende (552m hoog). Juist op tijd brak de zon volledig door de wolken.

Het was dan ook puur genieten tijdens de afdaling van de prachtige vergezichten rond ons. Je kon wel duizend foto’s nemen. Voldaan bereikten we het bergdorp Pola de Allende…we zijn 100km ver en 5 tochten….bijna 1/3 zit er al op.

We verlieten Campiello in de mist

Splitsing naar de Hospitales….wij kiezen richting Pola de Allende

Rustpauze in Porciles

De café baas haalt zijn koeien binnen

Pola de Allende in het dal

Pola de Allende

Knipsel

Een gedachte over “Camino Primitivo dag 5 : Campiello – Pola de Allende 20/06/2018

  1. Hallo, mistige dagen niet te warm zoals ik kan zien, maar toch ietsje beter dan regen? Bijna 1/3 tja het gaat rap voorbij, geniet ervan. Nick

    Like

Plaats een reactie