Camino Primitivo dag 6 : Pola de Allande – Berducedo 22/06/2018

Deze morgen startten we vanuit Pola de Allande ( hoogte 552m) voor een tocht van 18km die ons naar Berducedo zou leiden. Het grote thema van deze tocht was de passage over het hoogste punt van de Camino Primitivo, namelijk de Puerto Palo (hoogte 1146m).

Direct na de start verlieten we Pola de Allande en kwamen we in de vallei van de Rio Nison. Langs dit bergriviertje klommen we direct. Het was grijs weer. Prachtige natuurpaden leidden ons geleidelijk aan de wolken in. Na de passage van enkele bruggetjes over het riviertje wordt de klim steviger. In de mist komen we op een baan. We denken bijna boven te zijn. Maar dit is verkeerd…de klim in de mist zonder bomen wordt nog steviger. Na een tijdje komt een Spaanse pelgrim ons vervoegen. Hij zegt dat we bijna boven zijn en dat PALO zoals de berg heet in het Spaans betekent iets ergs, iets stevigs…dit mag welgezegd worden van deze klim. Uiteindelijk bereiken we de top na 8,8km. We dalen direct heel stevig en de wind blaast geleidelijk de wolken weg…dank u voor de panorama’s.

Op de kam lopen we naar Montefurado, een echt spookdorp. We nemen er een pauze voor koekjes en water.

In prachtig zonnig weer trekken we naar Lago na 14km rustten we er bij een oud kerkje. We klimmen uit Lago en op het plateau, gelukkig vergezeld van wat wind wandelen we naar Berducedo.

Onze Casa rural valt enorm mee (zeer rustig) en we vonden al een goed restaurantje. Nu uitrusten om morgen de daling naar een prachtig meer in te zetten.

Klaar voor de start bij ons hotel in Pola de Allande

Direct bij het riviertje Rio Nison

Eindelijk boven

Montefurado

Even rustten bij het kerkje van Lago

 

Nagenieten op het terras van onze Casa Rural in Berducedo

Knipsel

5 gedachten over “Camino Primitivo dag 6 : Pola de Allande – Berducedo 22/06/2018

  1. Hallo daar, weeral mistig en niet te warm, hier is het ook wat minder maar toch mooie streek en als je een kapper tegenkomt even binnenwippen voor Gina, zie laatste foto lol lol lol, goed wandelweekend Nick

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s