IVV Wanderung Canach (Luxemburg) 14/10/2018

Gisteren, na onze schitterende marathon, bleven we in Konz slapen. Deze morgen reden we vanuit Konz naar het Groothertogdom Luxemburg. Dit door de prachtige, in de zon badende, Moezelvallei. Dit alleen al was puur genieten van deze schitterende natuurpracht….zeker in deze herfstkleuren.

Bij Remich verlieten we de Moezel en klommen we naar het plateau. In de hallen van Voyages Emile Weber in Canach organiseerde Le Comité d’activités du Personnel Voyages Emile Weber een 21km lange wandeling.

We klommen zo goed als direct naar een eerste bosdoorsteek. Genietend in de zon trokken we klimmend en dalend naar de eerste controle na een goeie 2km.

Na de controle klommen we naar een bos. We rondden het bos onverhard. Wat volgde was minder. Een heletijd verharde wegen… met een passage door het dorp Beyren. Uiteindelijk vonden we na 8km de tweede controle.

Direct na de controle…natuur…Een mooi dalend natuurpad leidde ons naar een prachtige bosdoorsteek. Kilometers later daalden we naar Gostingen. We klommen terug uit het dorp en in de wijnvelden vonden we controle 3 na 13km. In de zon genoten we er van een cola getrakteerd op schitterende vergezichten.

Via natuurpaden daalden we naar Canach. We verkenden het dorp voor we opnieuw stevig klommen aan de andere zijde van het dorp. We daalden opnieuw naar de kerk om nog een rondje rond Canach te maken. We vonden op 2.8km van het einde nog controle vier voor we ons afmelden in de startzaal na een mooie tocht…jammer van enkele mindere stukken.

IMG_5566

IMG_5579

IMG_5583

Beyren in zicht

IMG_5599

IMG_5605

Gotsingen

IMG_5619

IMG_5621

Controle 3 na 13km in de wijnvelden met prachtige vergezichten

IMG_5628

IMG_5631

De kerk en het dorp Canach

IMG_5633

IMG_5636

IMG_5655

Voor meer Foto’s klik op deze link         FOTO’S

Knipsel

Plaats een reactie