Oude Leiearm Bavikhove 16/08/2020

Na het stevige werk gisteren in Durbuy, kozen we vandaag voor een rustig tochtje in eigen streek. We trokken naar Bavikhove voor een 15km lange tocht met als centraal thema het natuurgebied “Oude Leiearm”.

We startten in het centrum van Bavikhove en trokken via de Bruyelvoetweg op pad. We namen een eerste korte kijk in het natuurgebied “Oude Leiearm” voor we richting Ooigem trokken.

We rondden Ooigem over enkele onverharde paden om op de Verloren Hoek uit te komen. Vandaar stapten we, ondermeer via wandelwegen bij het voetbalveld, naar het kanaal Roeselare-Leie. Langs dit kanaal wandelden we naar het Sas van Ooigem.

Bij de samenvloeiing van het kanaal en de Leie kozen we voor een natuurpad langs een oude Leie arm die achter het kasteel van Ooigem trok. Via dit pad bereikten we de brug tussen Ooigem en Desselgem. We trokken onder de brug door via het jaagpad langs de Leie.

Dit maar voor even, want snel verlieten we het jaagpad om het Ooigembos te verkennen. Via een jong natuurgebied kwamen we opnieuw op het jaagpad. We kozen voor de onverharde talud tussen het jaagpad en de Leie. Die volgden we tot bij de Plaatsebeek. Hier trokken we “het domein van de Oude Leiearm” in. Wat volgde was een mooie rondleiding door deze natuurzone.

Die mondde uiteindelijk weer uit op de talud langs het jaagpad. Die volgden we opnieuw tot bij de Kervijnstraat. Via een mooie stapwegel stapten we terug naar het centrum van Bavikhove, waar we onze auto oppikten na een mooie wandeling.

IMG_3661

Standbeelden zaaister en wiedster in het centrum van Bavikhove

IMG_3664

Bruyelvoetweg leidde ons weg

IMG_3679

Roterij …. herinnering aan het rijke vlasverleden van deze streek

IMG_3696

Het kanaal Roeselare-Leie

IMG_3735

Even terug in het natuurgebied “Oude Leiearm”

IMG_3737

Nu langs de Leie op onverharde talud naast het jaagpad

Voor meer Foto’s klik op deze link                  FOTO’S

Knipsel

2 gedachten over “Oude Leiearm Bavikhove 16/08/2020

Plaats een reactie