Het Drongengoed en Maldegemveld vanuit Ursel 14/05/2021

We stapten vandaag een mooie 24km lange knooppuntenwandeling vanuit Ursel. Op het grondgebied van Ursel vind je een groot militair vliegveld….maar ook de natuurzone Drongengoed en Maldegemveld. We wilden met deze tocht deze natuurzone grondig verkennen. Deze tocht kon even goed als titel krijgen….Rondje rond het vliegeveld van Ursel….want we rondden het volledige vliegveld tijdens deze tocht.

We gingen van start bij knooppunt 84, gelegen op het verkeersvrij Urselplein bij de kerk van Ursel. We stapten met enkele mooie stapwegels uit Ursel weg (Sint-Joriswegel en Pierlalaweg). We trokken genietend in het zonnetje verder over veldwegen. We rondden het centrum van Ursel en stapten naar de eerste bosdoorsteek, het Keigatbos. Het Keigatbos is een boscomplex van zo’n 100 hectare groot, op de grens van Ursel, Zomergem en Oostwinkel. We verkenden dit bos over mooie statige dreven. We ruilden de dreven even in voor een kort verhard verbindingstuk dat ons afzette aan de rand van het vliegveld van Ursel. We rondden een stukje van het vliegveld over mooie natuurpaden om in het Drongengoedbos uit te komen.

We trokken door dit bosgebied naar de Drongengoedhoeve. We trokken door deze hoeve, waar de cafetaria jammer genoeg gesloten was, naar het speelbos. Met een doorsteek van het speelbos en via enkele mooie bospaden kwamen we in het Maldgemveld. Via een wandelpoortje doken we deze mooie natuurzone in. Dit natuurgebied vormt een lappendeken van heide en eiken-berkenbossen. Jammer genoeg bloeit de heide nog niet. Tussen enkele mooie vennen door stapten we verder. We kregen enkele mooie plankenpaden voor de voeten en kwamen terug in het Drongengoedbos na een heel mooi passage in het Maldegemveld.

Uiteindelijk verlieten we het Drongengoedbos. We trokken tussen de velden tot bij de grens met Knesselare. Na deze velddoorsteek kwamen we terug in het Drongengoedbos. Dit voor een laatste natuurdoorsteek die langs de ingang van het vliegveld passeerde. Met rustige wegen stapten we terug naar Ursel. Een gezellig terras op het Urselplein liet ons nog nagenieten met een pannekoek en een drankje, voor we meer dan voldaan terugbolden….We hadden geluk gehad met het weer…veel zon…nu en dan wat bewolking en geen regen.

Knooppunten : 84-83-86-87-88-71-70-36-16-15-18-19-13-12-11-10-20-21-22-23-24-25-26-1-2-3-4-5-76-75-84

We gingen van start op het verkeersvrij Urselplein
Onder meer deze Pierlalaweg stuurde ons weg uit Ursel
Mooie veldwegen namen het over
het Keigatbos
We bereikten de rand van vliegveld van Ursel
We rondden een stuk van het vliegveld over mooie natuurpaden
We kwamen geleidelijk in het Drongengoedbos
Ingang van de Drongengoedhoeve
Cafetaria (Terras) van de Drongengoedhoeve was jammer genoeg gesloten
Ingang van het Maldegemveld
Een eerste mooi plankenpad
Tweede mooi plankenpad
Hier verlieten we geleidelijk het Drongengoedbos en kwamen in de velden
Terug in het Drongengoedbos….voor een laatste doorsteek
Gina houdt de wacht bij de ingang van het vliegveld van Ursel
Laatste natuurdoorsteek….richting de kerk van Ursel
Nagenieten op een terras op het Urselplein
Het mooie 24km lange parcours van vandaag vanuit Ursel

2 gedachten over “Het Drongengoed en Maldegemveld vanuit Ursel 14/05/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s