Pieterpad : Etappe 22 : Swalmen – Montfort 29/10/2022

Wie onze wandelavonturen wat volgt, weet dat we de voorbije maanden op stap waren langs het Pieterpad. We zijn een drietal weken terug gestopt in Swalmen met nog 4 etappes voor de boeg en nog een goeie 80km te stappen. Die vier etappes willen we dit verlengd weekend afwerken. Betekent dat we dinsdag de Finish op de Sint-Pietersberg in Maastricht willen bereiken. Vandaag stapten we de eerste van deze vier etappes….Een mooie en gevarieerde 23km lange tocht door Midden-Limburg vanuit Swalmen naar Montfort.

We parkeerden deze morgen onze wagen in Montfort. Bus 61 bracht ons naar het station van Roermond. Van hieruit spoorden we naar het station van Swalmen. Iets voor 10 uur gingen we van start met een doorsteek van het rustige centrum van Swalmen. Tussen de kerk en het vroegere gemeentehuis kon de etappe echt beginnen. We dwarsten direct het riviertje de Swalm en kregen snel de eerste natuurpaden voor de voeten. Die stuurden ons tot bij het eerste hoogtepunt van de dag, de passage langs het kasteel Hillenraedt. Van hieruit doken we de bossen in. Heerlijke bospaden in prachtige herfstkleuren stuurden ons naar de rand van het dorp Boukoul. We hadden wat verhard nodig om het dorp te verlaten en kwamen langs de mooie kasteelboerderij Zuidewijk Spick. Hierna volgden enkele heerlijke natuurpaden (die te betreden waren op eigen risico 🙂 ). We doken onder de N280 en vonden een prachtig pad, langs een stroompje, dit mondde uit op het gehucht Spik. Hier pikten we opnieuw het pad op langs het stroompje (Maasnielderbeek). Dit werd naadloos vervangen door een prachtig bospad. We rondden wat industrie aan de rand van Roermond om in het dorp Melick te komen. We weken hier wat van het pad af om een terrasje te vinden waar we ons zelf trakteerden op een ijsje na 14km.

Na Melick volgde zo een typisch verhard verbindingstuk dat ons over fietspaden naar Sint-Odiliënberg bracht. We dwarsten de Roer en hadden bij het binnenkomen van het dorp een prachtig zicht op de basiliek van Sint-Odiliënberg. We dwarsten het volledig dorp om aan de rand van dit dorp een terrasje te vinden bij Sporthal de Roerparel na 18km.

Na onze pauze volgde een prachtige doorsteek van het bosgebied het Sweeltje. Na een heerlijke zwerftocht door deze groene zone dwarsten we tweemaal heerlijk de Vlootbeek. Vervolgens nam een heerlijk graspad in da vallei van de Vlootbeek ons mee. Na een mooie passage over een heerlijk bruggetje over de Vlootbeek en door enkele klaphekjes bereikten we Montfort, waar we deze mooie en gevarieerde etaappe in heerlijk zonnig weer afsloten.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/pieterpad-etappe-22-swalmen-montfort-117634025?

de startplaats van vandaag = het treinstation van Swalmen
Het centrum van Swalmen
Met dit natuurpad verlieten we Swalmen

Op weg naar kasteel Hillenraedt
Kasteel Hillenraedt
Prachtige bospaden op weg naar Boukoul
….
Kasteelboerderij Zuidewijk Spick
Prachtige natuurpaden
….
Ingang van een mooi stukje natuur langs een beek
Op pad langs deze beek
Langs de Maasnielderbeek door het Spickerbroek
Dit mooie natuurpad nam het over
Heerlijke bospaden volgden
….
Pauze na 14km in Melick
Binnenkomen van Sint-Odiliënberg….over de Roer en de basiliek op de achtergrond
Even pauzeren in Sint-Odiliënberg na 18km
Bosgebied Het Sweeltje
….
….
Eerste maal over de Vlootbeek
Op weg naar de vallei van de Vlootbeek
Mooi graspad in de vallei van de Vlootbeek
Opnieuw over de Vlootbeek
Laatste klaphekjes voor Montfort
De aankomsplaats van vandaag = het centrum van Montfort
Het mooie 23km lange parcours door Midden-Limburg vanuit Swalmen naar Montfort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s