Herfsttocht Merksem 4/12/2022

Vandaag trokken we richting Merksem. In deze regio rond Merksem, Schoten en Brasschaat wandelden we de voorbije jaren zo goed als niet. Nu de wandelclub de Stroboeren hier hun Herfsttocht organiseerden, trokken we deze morgen richting Merksem. In de feestzaal van het Fort van Merksem was de startzaal ingericht. We kozen voor het genietbare parcours van 24km.

We startten de tocht met een lus van 7,9km. Alle afstanden vertrokken samen langs de Fortsteenweg tot aan de Bredabaan. Hier vonden we de eerste splitsing. Wij trokken rechtsaf en gingen richting de parken van Merksem. Na een doortocht van het domein ‘Wildert’ verlieten de 4 km en 5 km stappers ons. Wij trokken naar het mooie ‘Bouckenbergpark’ met een mooie waterpartij en een klein kasteeltje. We verlieten dit park om een pauze te nemen in de eerste controle in het gezellige café/restaurant ‘Stroboertje’. Hierna wandelden we door tal van parken. Het ‘park van Merksem’, ‘park Runcvoorthof’ en ‘park Hof van Roosendael’ passeerden de revue om via de Caterhoflaan terug
bij de 5 km stappers te komen en zo terug naar de vertrekzaal te gaan. Tijd voor koffie na een kleine 8 kilometer…

Hierna gingen we terug richting Bredabaan. We dwarsten die en doken met de andere afstanden de wijk ‘De List’ in. Een gevarieerd parcours bracht ons naar de volgende rustpost, namelijk in de refter van het domein ‘Den Horst’ na 12,5km.

Na een hapje en een drankje stapten we een stukje door het park. Na wat splitsingen bracht een mooi natuurpad ons langs een brugtalud een mooi stuk natuur in. Met heelwat natuurpaden parallel aan de snelweg trokken we bosrijk verder. Uiteindelijk stapten we over de snelweg. Enkele mooie natuurpaden tussen riante villa’s brachten ons in het domein ‘Peerdsbos’ en ‘park van Brasschaat’ om na enkele kilometers in de kantine van de atletiekclub uit te komen. Hier was terug een rustpost opgetrokken na 18,7km.

Na deze pauze wachtten er nog een vijtal kilometer terug richting aankomst. Voor ons was dit het mooiste stuk van het parcours. We stapten door de dreven van het park van Brasschaat. Mooie bospaden in het Peerdsbos namen het over. Na een mooie zwerftocht verlieten we het domein. Even een druk stukje Bredabaan en dan een heerlijk natuurrondje rond de gracht van het Fort van Merksem. Dit rondje zette ons af in de feestzaal van het Fort van Merksem na een genietbare tocht.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/herfsttocht-merksem-120588118

Het Peerdsbos

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het best genietbare 24km lange parcours vanuit Merksem

2 gedachten over “Herfsttocht Merksem 4/12/2022

Plaats een reactie