Wafelentocht Geraardsbergen 13/12/2023

Startplaats : Zakkaai 29 – 9500 Geraardsbergen

Organiserende club : Padstappers Geraardsbergen

Afstand : 22km

Parcours : Het parcours bestond uit 3 lussen.

De eerste lus van 5,6km was zo goed als volledig verhard en bracht ons naar de rand van de Geraardsbergse benedenstad. We verkenden de omgeving van het station voor we met wat natuurpaden de Dendervallei bereikten. We stapten langs de Dender terug naar de startzaal.

De tweede lus van 7,6km trok richting Onkerzele. We startten langs het jaagpad, dat we volgden tot aan de rand van Schendelbeke net voor de Gavers. Hier verlieten we het jaagpad en stapten richting Onkerzele. Net voor het dorp beklommen we over mooie natuurpaden de Grote Molenberg. Daarna daalden we via de Oostzijde door de velden. We daalden tot net voorbij  Hoeve Te Wambas. Hier klommen we opnieuw naar top van de Grote Molenberg en dwarsten de drukke Zonnebloemstraat . We zetten de afdaling in en stapten door het stadspark. We verlieten het park langs het Koetshuis van de abdij en daalden verder terug naar de startzaal.

De derde lus van 8,2km trok naar de bossen op de heuvelrug van Klein Buizemont. We startten met een vlakke aanloop langs het sas, de Dender en de voormalige luciferfabriek (d’allemetfabrieke) naar de voet van de Overberg. Deze heuvel, in de volksmond Boelarebos genoemd, beklommen we door het bos naar het Denderoord, eerder in de tijd, een Sanatorium, nu rusthuis. . Vanaf hier keerden we door het Arduinbos, flirtend met deze heuvelrug, op en af terug richting Kleine Buizemont. Na een steile afdaling bereikten we de markt van Geraardsbergen. Van hieruit daalden we terug naar de Denderkaaien en de startzaal na een veruit de mooiste lus van de drie.

Weer : grijs weer met nu en dan wat motregen…

Opvallend : Heel veel wandelvrienden ontmoet….

Algemene beoordeling : Mooie wintertocht

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/wafelentocht-geraardsbergen-155662062

Iedere deelnemer werd door de Padstappers getrakteerd op een gratis wafel….waarvoor dank
Deel twee van de beklimming van de Grote Molenberg
Ingang van het Arduinbos

Voor meer Foto’s klik op deze link  FOTO’S

Het mooie 22km lange parcours vanuit Gerardsbergen in 3 lussen

2 gedachten over “Wafelentocht Geraardsbergen 13/12/2023

Plaats een reactie