Old-Time-wandeltocht Winksele 14/4/2024

Startplaats : Warotzaal – Warotstraat – WINKSELE

Winksele is een dorp in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en een deelgemeente van Herent. Winksele ligt twee ‘bergen’ verwijderd van de oude stadsmuren van Leuven: de Calvarieberg en de IJzerenberg.

Organiserende club : Wandelclub “Old-Time-stappers” Veltem-Beisem

Afstand : 32km

Parcours : We startten met een lus van een vijftal kilometer vanuit de startzaal. Die trok heerlijk het Bertembos in. Er volgde een heerlijke doorsteek van deze groene long. Met een veldweg verlieten we het bos. We ruilden die voor een prachtig dalend natuurpad tussen de bloeiende witte bloemen. Na het natuurpad zetten we verhard koers terug naar de startzaal.

Het tweede deel was er één van 7,9km. We zetten koers naar de Toverberg en trokken een stukje door het Bertembos. We klommen vervolgens over de kasseien van de Oude Bertemstraat. Boven volgde een heerlijk parcours langs het Eikenbos. Langs de bloeiende koolzaadvelden kwamen we aan de rand van Veltem-Beisem. We dwarsten de spoorweg en bereikten met een natuurpad de controle in Veltem-Beisem na 13km.

Hier stapten we een prachtige lus van 6,9km samen met trouwe wandelvriend Steven Dielens. We verkenden eerst het Kastanjebos. Veldwegen brachten ons vervolgens in de vallei van de Molenbeek. Een schitterend pad langs de beek nam ons mee en stuurde ons terug naar de controle in Veltem-Beisem na 20km.

Stapwegels stuurden ons uit Veltem-Beisem. Veldwegen namen het over en brachten ons aan de rand van Winksele. We stapten onder de spoorweg door en klommen over een heerlijk natuurpad. Een holle weg zette ons opnieuw af in de startzaal na 25,5km.

Voor de 32km stappers wachtte hier nog een lus van 6,5km. Die trok naar de de rand van Herent. Van hieruit volgde een prachtig parcours op de flanken van de Mollekensberg. Van hieruit stapten we terug naar de startzaal na een ronduit prachtige tocht!

Weer : Heerlijk zonnige dag….ietsje minder warm dan gisteren

Opvallend : –

Algemene beoordeling : Prachtige natuurtocht!! Meer dan geslaagde wandeldag….Felicitaties aan de Old-Time-Stappers

GPX :  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/old-time-wandeltocht-winksele-167364612

Direct vanuit de startzaal de natuur in
Heerlijke paden richting Bertembos
het Bertembos
Hier verlieten we Bertembos…
Na het veld….een prachtig dalend natuurpad
Prachtige doorsteek
Terug in de startzaal na 5,2km….bekend volk
Terug op pad
Opnieuw op weg naar Bertembos
Nieuwe korte doorsteek van het Bertembos
Begin van de kasseiklim van de Oude Bertemstraat
Boven een mooie holle weg
Heerlijk op pad langs het Eikenbos
Doorsteek van het Eikenbos
Langs het bloeiend koolzaad richting Veltem-Beisem
Steeds weer prachtige natuurpaden…
…..
Trouwe wandelvriend Steven Dielens….genietend in de controle na 13km
Op pad voor een lus van 6,9km….ingang van het Kastanjebos
Drassige passage in het Kastanjebos
Na het Kastanjebos…mooie veldwegen
We bereikten de Heersemmolen
Op pad langs de Molenbeek
Heerlijk pad langs de Molenbeek
Na de controle in Veltem-Beisem na 20km stuurden veldwegen ons weg
……
Deze holle weg bracht ons terug naar Winksele na 25,5km
Langs de kerk van Winksele op pad voor een lus vanuit de startzaal van 6,4km
Met dit natuurpad verlieten we Winksele
Op pad naar Herent ….
Muurschilderij in Herent….
Beklimming van de Mollekensberg
Boven op de Mollekensberg
Heerlijk parcours op de flanken van de Mollekensberg
Geleidelijk terug naar Winksele na een prachtige tocht

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het prachtig 32km lang parcours vanuit Winksele door de bossen rond Leuven

6 gedachten over “Old-Time-wandeltocht Winksele 14/4/2024

  1. Beste Krist ,en Gina,

    Prachtig verslag van een uitstekende wandeling. Bedankt voor de fijne babbel onderweg.

    Mooie foto’s trouwens. Proficiat. Tot een volgende gelegenheid in ons wandelland.

    Vriendelijke Groeten

    Steven

    Like

  2. prachtige foto’s van een voor mij onbekende streek ! Ik denk niet dat ik in deze streek al gewandeld heb ! te onthouden !!

    Like

  3. Jullie waren gisteren op de wandeling in Winksele, jammer dat ik jullie niet gezien heb, ik ben daar vertrokken iets na half zeven. Op die eerste lus, dat dalend natuurpad, heb ik begin jaren 90 een 2 tal keren kunnen gebruiken met onze tochten en dan is die vele jaren afgesloten geweest als een privé weg, het was plezierig dat deze terug open is voor wandelaars. Toen jullie op de tweede lus de Oude Bertemstraat in kasseien deden, kwamen we boven op de Bosstraat uit die we een kort stukje volgden en dan juist voor feestzaal Bertembos gingen we rechts en kwamen aan de rechter zijde een boerderij voorbij, wel daar achter bevindt zich het huis met grote tuin waar de eerste opnames genomen zijn van de kok Jeroen Meus voor de VRT. Op de Bosstraat aan de feestzaal, als jullie deze volgen tot beneden en dan de eerste straat naar rechts nemen, kwamen jullie bij ons thuis voorbij, spijtig dat ik jullie gemist heb, maar bedankt voor de mooie foto’s.

    Like

    1. Hartelijk dank Piet inderdaad heel jammer dat we elkaar niet zagen. We zijn er toegekomen ietsje voor 8 uur. Het dalend natuurpad in de eerste lus was gelukkig weer open….ik vond dit één van de mooiste stukjes uit het prachtig parcours met als hoogtepunt de passage tussen de daslook op dit pad. Ik herinner me dat ik de borden van de feestzaal Bertembos gezien heb maar herinner me niet meer het huis van de opnames van Jeroen Meus. Bekende streek daar bij jullie….toen we de vorige maal in Bertem gestapt hebben, zijn we langs het huis van Eric Goens gepasseerd (van de gelijknamige tv serie). Bekende streek waar jullie wonen 🙂 🙂 Grtjs en hopelijk zien we elkaar gauw eens ergens te velde Gina&Krist

      Like

Plaats een reactie