Camino Sanabres dag 6 : Puebla de Sanabria – Lubian 17/5/2024

Startplaats : Puebla de Sanabria

Puebla de Sanabria is een van de steden in de provincie Zamora die je hoe dan ook moet bezoeken. Het behoort tot de mooiste steden van Spanje. Naast dat het is uitgeroepen tot historische artistieke site daarvoor hebben de prachtige monumenten en architectuur gezorgd.

Route : Camino Sanabres

De Camino Sanabres start in Granja de Moreruela, in de buurt van Zamora. Tot Santiago de Compostela is het via Puebla de Sanabria en Ourense een kleine 400km stappen (16 etappes).

Afstand van de zesde etappe : 29km

Omschrijving van de zesde etappe in de gids van de Camino Sanabres : Eerst wandelen we door het weidse dal van de Rio Castro over vlakke en deels onverharde paden. Daarna wacht vanaf Requejo een klim door een eigenaardig ruig landschap met een afwisseling van eikenbossen en kale, met struikheide en brem roze- of geelgekleurde hellingen. De afdaling voltrekt zich dan weer over onverharde boswegen.

Parcours : We rondden direct (het in de mist badend) het historisch deel van Puebla de Sanabria tot bij de Rio Castro, die we dwarsten. Een mooi natuurpad door een bosje nam ons mee langs de oever van de Rio Castro. Tot onze grote verrassing vonden we langs het pad een bordje “Buen Camino Gina&Krist”. Wandelvriend Ivan de Nollin (die ook deze Camino stapte) had dit hier een week geleden achter gelaten. Het deed ons echt deugd. Vervolgens stapten we door een grindgroeve. Na een korte passage over een veldweg langs de N525 stuurde een mooie bosweg naar de mooie kerk Iglesia de Santaigo de Terroso. We stapten vervolgens door het dorpje Terroso en maakten een ommetje over een bosweg aan de andere zijde van de snelweg. Het was er prachtig stappen tussen enkele watervalletjes…maar ook heel drassig. We dwarsten de snelweg en kwamen in Requejo na 12,2km. We namen er een pauze in de plaatselijke pub.

Na Requejo wachtte ons de klim van de Portilla de Padornelo (met 1352m het hoogste punt van de Camino). De route is hier de laatste jaren fel gewijzigd en voorzien van omleidingen vanwege bouwwerkzaamheden aan de hogesnelheidslijn AVE. Er zijn tal van routes mogelijk voor het ogenblik om de top te bereiken. Wij kozen voor de gelijkmatige, verharde klim over de weinig bereden N525. Boven stapten we door een tunnel om in het dorpje Padornelo te komen. Net buiten het dorp is er langs de N525 een hotel/restaurant dat na 22km dienst deed als rustpunt.

Na onze pauze wachtten er nog 6,6km om Lubian te bereiken. Ook hier weer meerdere mogelijkheden. Wij kozen ervoor om via Acibeiros te stappen maar over ene heerlijk natuurparcours in dalend lijn naar Lubian te stappen. Hier sloten we de eerste etappe door het gebergte richting Gallicië af.

Weer : Mist, Zon, Wolken en regen wisselden elkaar af….

Opvallend :

Algemene beoordeling : Zeer mooie etappe maar ook zeer stevige etappe

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/camino-sanabres-dag-6-puebla-de-sanabria-naar-lubian-171017329

We verlieten Puebla de Sanabria en dwarsten de Rio tera
Heerlijk parcours in de vallei van de Rio tera
In de vallei van de Rio Tera vonden we dit bordje…Achtergelaten door Ivan de Nollin die hier vorige week ook passeerde….bedankt voor de aanmoediging
Moeilijke passage
Laatste blik op de Rio Tera
Even over een veldweg langs de N525 langs dit landschap
We verlieten hier opnieuw de N525
Heerlijk bospad
Langs Iglesia de Santaigo de Terroso
Langs een mooi Sint-Jacobuskruis in Terroso
Heerlijk ommetje langs de andere zijde van de snelweg tussen enkele watervalletjes
Prachtige holle weg….
Even door een poortje
Moeilijke en drassige passage
In deze taverne in Requejo na 12km namen we een eerste pauze
Na Requejo begon de 8km lange klim naar de top van de Padornelo (met 1352m het hoogste punt van de Camino)
De route is hier de laatste jaren fel gewijzigd en voorzien van omleidingen vanwege bouwwerkzaamheden aan de hogesnelheidslijn AVE. Er zijn tal van routes mogelijk voor het ogenblik om de top te bereiken. Wij kozen voor de gelijkmatige, verharde klim over de weinig bereden N525.
Prachtige vergezichten tijdens het klimmen
We zijn boven….
Door het dorp Padornelo
Pauze na 22km in dit hotel boven op de Padornelo
Laatste stuk was ronduit prachtig in dalend lijn….een heerlijk natuurparcours naar Lubian
Doet me denken aan de levada’s in Madeira
Prachtig parcours
……
Moeilijke passage
Door het bergdorp Aciberos
Steeds weer duikt de spoorweg AVE op
Dalen tussen de koeien
Schitterende afdaling….
….
…..
de eerste gebouwen van “Lubian”
Aangekomen in Lubian na een zeer mooie en stevige 29km lange tocht
Het zeer mooie 29km lange traject tussen Puebla de Sanabria en Lubian

6 gedachten over “Camino Sanabres dag 6 : Puebla de Sanabria – Lubian 17/5/2024

  1. Wat een prachtige streek ! Met blijkbaar hier en daar enkele gladde passages !

    Waar goed uitkijken de boodschap is ! En een klim van 8 km … de moeite waard !

    Like

Plaats een reactie