Camino Sanabres dag 10 : Albergueria – Xunqueira de Ambia 21/5/2024

Startplaats : Albergueria

Albergueria (officieel Santa María da Alberguería genoemd ) is een parochie en plaats ​ in de Spaanse gemeente Laza , in de provincie Ourense , Galicië . 

Route : Camino Sanabres

De Camino Sanabres start in Granja de Moreruela, in de buurt van Zamora. Tot Santiago de Compostela is het via Puebla de Sanabria en Ourense een kleine 400km stappen (16 etappes).

Afstand van de tiende etappe : 22km

Omschrijving van de tiende etappe in de gids van de Camino Sanabres : Na de bergrug van gisteren gaat het weer omlaag naar mildere streken, waarin o.a. berken, hazelaars en elzen groeien. De route verliest verder aan hoogte en de landelijke streek wordt merkbaar groener. Langs de route liggen overal kleine gehuchten.

Parcours : We startten voor de deur van ‘Rincon del Peregrino’ n Albergueria. Met een veldweg (die de sporen droeg van de hevige regen van deze nacht) verlieten we Albergueria. We klommen heerlijk naar een plateau en kwamen in de mist terecht. Op het plateau wandelden we tot bij een houten kruis. Van hieruit zetten we de zeer stevige (meestal onverharde) afdaling in naar Vilar de Barrio. In het plaatselijk café genoten we van een broodje en een koffie na 7km.

Na Vilar de Barrio stapten we door enkele, naadloos aan elkaar verbonden, gehuchtjes zoals Boveda en Vilar de Gomareite. We namen er een pauze op een bankje. De vrouw van het huis naast het bankje kwam ons trakteren op cake en wenste ons een “buen camino” toe. Na de gehuchtjes volgde een kaarsrechte 3,5km lange zandweg die ons naar Bobadela bracht. In het centrum van het dorp rustten we nogmaals na 16km.

Na onze pauze volgde een prachtig stuk Camino. Na het dorp klommen we door een bos naar Padroso. Na het dorpje klommen we opnieuw nu door een heidelandschap naar een kale bergtop met een heerlijk vergezicht. We zetten de daling in over een rotspad om door een eikenbos Cima da Vila te bereiken. Door een loofbos stapten we vervolgens via Quintela naar Xunqueira de Ambia. Hier sloten we deze zeer mooie etappe af op het terras van het plaatselijk barretje met 2 pelgrims die we bijna ieder dag zien….Hans uit Nederland en Maria uit Duitsland.

Weer : De start was koud en mistig….later wat zon…de laatste 3km = regen

Opvallend : –

Algemene beoordeling : Zeer mooie en relatief rustige etappe….

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/camino-sanabres-dag-10-albergueria-naar-xunqueria-de-ambia-171505570

We startten opnieuw voor Rincon del Peregrino (met de vele schelpen) in Albuergeria
Direct door Albergueria
We verlieten Albuergeria met deze veldweg (die de sporen droeg van de regen van deze nacht)
We stapten naar en over een hoogvlakte
Mist op het hoogste punt….
We zetten hier een zeer stevige afdaling in….
We kregen zicht (in de mist) op het lager gelegen groen dal
Daar moeten we naar toe Vilar de Barrio
Heerlijke afdaling….
We kwamen in Vilar de Barrio
Rustpauze in het plaatselijk café van Vilar de Barrio na 7km
Door Vilar de Barrio
Naadloos bereikten we enkele gehuchten….we zijn hier in Boveda
Een kaarsrecht 3,5km lange zandweg stuurde ons uit de gehuchten naar Bobadela
In Bobadela
Na Bobadela….begin van een prachtig stuk Camino
Heerlijk bospad….
Prachtig parcours
Door het gehucht Padroso
We klommen uit Padroso
Steeds verder klimmen door een heidelandschap
Heerlijk pad boven….
Tussen de rotsen…
Heerlijk vergezicht op het groen dal
We daalden opnieuw.
Heerlijk tussen de bloeiende brem…
We zijn bijna in Cima da Vila
Door een loofbos uit Cima da Vila naar Xunqeira de Ambia
Gezellig afsluiten van deze zeer mooie etappe in een barretje in Xunqueira de met Hans uit Nederland en Maria uit Duitsland, die we bijna dagelijks ontmoetten langs de Camino
Het zeer mooie en relatief rustige parcours van 22km tussen Albergueria en Xunqueria de Ambia

6 gedachten over “Camino Sanabres dag 10 : Albergueria – Xunqueira de Ambia 21/5/2024

  1. Zo te zien op de foto’s is het erg rustig op deze wegen, zalig toch? Spijtig dat het weer wat minder is, maar meer dan 30 graden zou ook niet tof zijn hé. Keep on tripping. Warme knuffel uit Yellow City. Rudy en Caroline. 🤩

    Like

    1. Het is inderdaad heel rustig op deze Camino maar dit is wat wij zoeken 🙂 🙂 Het weer is al bij al niet slecht…Niet te warm en niet te veel regen…dus je hoort ons niet klagen 🙂 🙂 En het parcours valt reuze mee 🙂 🙂 Over het gezelschap zal ik maar niet spreken 🙂 🙂 Grtjs

      Like

  2. De gehuchten waar jullie door stappen , zijn blijkbaar niet meegegaan met de tijd !

    Al heeft dit ook wel zijn charme !

    Like

    1. Hey Bernard dat heeft zeker zij charme. Er heerst hier een echte plattelandsvlucht. De jonge mensen trekken massaal weg uit de dorpen en gehuchten. Als er nog iemand woont….dan zijn het oudere mensen. We raakten in één van de dorpen aan de praat met iemand…die me vertelde dat er nog 3 mensen in het dorp woonden. Hij zei me ook dat er in het weekend wel meer zijn omdat enkele huisjes opgekocht zijn door tweede verblijvers die in het weekend hier komen rust zoeken. Grtjs

      Like

Plaats een reactie