Zachte Landing-tochten Steenokkerzeel 15/6/2024

Startplaats : GC De Corren – Van Frachenlaan 24 – 1820 STEENOKKERZEEL

Steenokkerzeel is een plaats en een gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De gemeente telt ruim 12.000 inwoners. Tot de gemeente behoren ook de deelgemeenten Melsbroek en Perk. De gemeente ligt in de landstreek Dijleland en pal bij het vliegveld van Zaventem.

Organiserende club : Houtheimstappers Steenokkerzeel

Afstand : 21km

Parcours : In de startzaal verrasten enkele wandelvrienden Gina met taart en bloemen voor haar verjaardag…..een heerlijke verrassing…..waarvoor dank Chris, Erwin, Patrick, Frank en Martin. Na een zeer gezellig samen zijn trokken we ons op gang langs het prachtig kasteel Ter Ham. Het Kasteel ter Ham is een laatmiddeleeuws waterslot. Een gevarieerd parcours nam ons mee. We stapten na wat verhard door een bosje naar het gehucht Lemmeken en kwamen voorbij het monumentje ter nagedachtenis aan de slachtoffers van ramp met de Boeing in 1961. Met een heerlijke doorsteek van het natuurreservaat Torfbroek kwamen we in de rustpost in de sporthal van Berg na 5,9km.

Vanuit de rustpost was er een lus voorzien van 7,1 km. We verkenden eerst het centrum van Berg. Na de splitsing volgde voor de 21kms stappers een heerlijk parcours over tal van veldwegen. Dat bracht ons in Nederokkerzeel. We eindigden opnieuw doorheen het natuurreservaat Torfbroek. Uiteraard konden we ook weer heel de tijd “genieten” van de vele vliegtuigen die op Zaventem landen.

Het laatste stuk was er één van 8,1km. We trokken richting Lelleveld en splitsten van de kleinere afstanden voor een tochtje langs het Hellebos over tal van heerlijke gras- en veldwegen. We voegden na het Zonnebos ter hoogte van het Duistbos weer bij de andere wandelaars. Wat veldwegen stuurden ons terug richting Steenokkerzeel. Na nog enkele rustige straatjes bereikten we opnieuw de startzaal.

Weer : Veel wind…geen regen… en nu dan de zon

Opvallend : Nogmaals bedankt aan Chris, Erwin, Patrick, Frank en Martin voor de heerlijke verrassing voor Gna haar verjaardag!

Algemene beoordeling : Mooie tocht…..

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/zachte-landingtocht-steenokkerzeel-174213994

Wat een prachtige verrassing! Taart voor Gina haar verjaardag!
En zelfs bloemen….
Samen met Chris bij de taart
Deze vrienden (Erwin, Chris, Patrick en Frank en de afwezige Martin) hebben voor de taart en de bloemen gezorgd…..waarvoor DANK!
Direct rond Kasteel Ter Ham
de eerste natuurpaden
Langs het monumentje ter nagedachtenis aan de slachtoffers van ramp met de Boeing in 1961.
Op weg naar Torfbroek
Ingang van Torfbroek
Heerlijke doorsteek van Torfbroek
……
de controle in Berg na 5,9km
Op pad voor een lus van 7,1km
Heerlijke paden….
Net na de splitsing…..het parcours voor de 21km stappers
Een heerlijke aaneenschakeling van natuurpaden richting Nederokkerzeel
……
Met dit pad naar de rand van Nederokkerzeel
Steeds weer konden we genieten van de landende vliegtuigen op Zaventem
…..
Opnieuw door Torfbroek
Terug bij de controle in Berg na 13km
Met dit pad verlieten we opnieuw Berg
Op weg naar het Hellebos
Het Hellebos
Heerlijke paden
Terug richting Steenokkerzeel
de verkeerstoren van de luchthaven van Zaventem
Net voor de aankomst….het monument dat ons herinnert aan de jarenlange aanwezigheid van de C-130 op de militaire luchthaven in Melsbroek
Her mooie 21km lang parcours vanuit Steenokkerzeel

8 gedachten over “Zachte Landing-tochten Steenokkerzeel 15/6/2024

  1. De wandeling is bij deze toch minder belangrijk hé ! een dikke proficiat aan Gina met haar verjaardag ! Het doet deugd als de vrienden daar aan denken ook !! Als je de verjaardagsdatum kent natuurlijk .

    Like

Plaats een reactie