Duin- en Strandtocht Vlissingen (NL) 07/07/2018

Bij deze tropische temperaturen waren we wel te vinden voor een wandeling aan zee. Daarom kozen we voor de Duin- en Strandtocht in het Nederlandse Vlissingen. Het werd een prachtige 30km lange tocht.

Na de start werden we direct via de Boulevard langs de zee gestuurd. Weinig pijlen te vinden…We hadden wel een parcoursbeschrijving gekregen. Het bleek dat we de eerste 15km de vloedlijn dienden te volgen naar Westkapelle. We hadden dit niet direct door en liepen verkeerd. Na tussenkomst van enkele Nederlandse wandelaars geraakten we toch via een trap aan de vloedlijn en op de goede weg. Na 4km stopten we in een eerste strandpaviljoen om te bekomen van onze tumulteuze start.

We trokken verder en via Zoutelande bereikten we het keerpunt in Westkapelle en de enige controle in het polderhuis. Door Westkapelle trokken we opnieuw op pad. Ook hier misten we een pijl…. na enig zoekwerk en veel gevraag vonden we uiteindelijk het pad naar een mooie kreek die ons naar de duinen leidde. Een fietspad door de duinen stuurde ons in één streep naar Zoutelande waar we op een terras nogmaal rustten.

De laatste 10km vanuit Zoutelande speelden zich af op een heel gevarieerd parcours in de duinen naar Vlissingen. Enkele trappenpassages, een mooie bosdoorsteek en prachtige vergezichten op de kustlijn waren de ingredienten. Uiteindelijk zette een parkdoorsteek ons af in de startzaal de Kanovijver na een prachtige tocht in tropische omstandigheden (om en bij de 30 graden) ….Jammer van de bepijling.

Voor de Foto’s klik op deze link                      FOTO’S

Knipsel

Plaats een reactie