Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Mouscron – Wevelgem 28/03/2020

Ons land zit nog steeds in volle corona crisis. De overheid kondigde gisteren gelukkig geen extra maatregelen aan. Dit betekende dat we onze favoriete hobby kunnen blijven beoefenen. We dienden wel de eerdere maatregel te respecteren dat we in onze eigen omgeving dienen te wandelen.

Vandaag starttten we opnieuw voor onze deur. We trokken zowaar naar Walonnië 🙂 🙂 namelijk naar Mouscron en terug. We stapten een mooie en gevarieerde 27km lange wandeling in een heerlijk lentezonnetje.

Via de Leievallei kwamen we in Lauwe. We rondden deze gemeente om op ’t Kraaiveld uit te komen. Een mooie aaneenschakeling van natuurpaden leidde ons naar de industriezone de LAR. Met een korte doorsteek overwonnen we deze zone. Een gevarieerd parcours bracht ons naar Mouscron. We genoten er van de omgeving van Bois de Fichaux met mooie passages door het natuurdomein Fontaine Bleue en langs het Gravenkasteel (Château des Comtes). Een nieuwe ontdekking voor ons ,het natuurpad Sentier des Fichaux (rond een groeve), leidde ons uit Mouscron. Onverharde wegen langs de spoorweg stuurden ons naar de Sjouwer. Hier dwarsten we de snelweg en kwamen in het Preshoekbos. Via tal van wandelwegen stapten we van hieruit via de rand van Lauwe terug naar ons huis.

IMG_7738

Op weg naar Mouscron met tal van stapwegels

IMG_7760

Château des Comtes in Mouscron

IMG_7791

de Sjouwer in Aalbeke

IMG_7798

het Preshoekbos

Voor meer Foto’s klik op deze link                 FOTO’S

Knipsel

5 gedachten over “Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Mouscron – Wevelgem 28/03/2020

  1. We zullen nog een tijdje rond de deur moeten stappen. Mooie foto`s best dat je een selfie genomen hebt, dacht even dat jullie dat waren in de wei. Groetjes Nick

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie