Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Rekkem – Wevelgem 29/03/2020

We waren vandaag opnieuw op pad in onze eigen streek. Ik verwacht dat dit de komende weken het vaste stramien zal worden.

Vandaag was de jaarlijkse hoogdag voor onze gemeente Wevelgem. Normaal kwam vandaag de wielerklassieker Gent-Wevelgem aan in onze gemeente. Jammer genoeg is deze door de coronacrisis ook afgelast. Als alternatief stapten we dan maar Wevelgem-Rekkem-Wevelgem, goed voor 20km wandelplezier.

Achter ons deur ligt een kleine natuurzone….jammer genoeg was deze ook afgesloten door de coronacrisis….het was daarom direct al sleutelen aan ons parcours. Maar via het voetbalveld van SV Wevelgem raakten we op het voorziene pad en stapten we richting Menen. Met de doorsteek van enkele wonnwijken trokken we naar de Sint-Theresiakerk. Hier dwarsten we de Grote weg en trokken door de weiden van de Leievallei naar de boorden van de Leie. Op een mooi natuurpad, badend in de zon, stapten we richting Menen. De brug van de expressweg gebuikten we om de Leie te dwarsen. Aan de overzijde stapten we verhard terug richting Lauwe. Het was de bedoeling om door het Diefhondbos te trekken…maar ook deze natuurzone was afgesloten. Gelukkig was de volgende natuurzone langs de Leie wel open.

Na het verlaten van deze natuurzone stapten we over tal van wandelwegen naar het centrum van Rekkem. We kwamen pal bij de franse grens en zagen Halluin Le Mont in de verte liggen. We maakten een mooie lus rond Rekkem, gekruid met heel wat stapwegels.

Uiteindelijk stuurde een zeer mooie natuurpad ons naar ’t Kraaiveld in Leuwe, waar we gisteren ook waren. Met een doorsteek van Lauwe trokken we terug naar de Leie. We dwarsten de rivier en met een laatste wijkdoorsteek kwamen we terug bij ons appartement na een mooie wandeling. De zon scheen vandaag…maar er was een zeer stevige wind die het kouder liet aanvoelen dan gisteren.

IMG_7818

IMG_7827

Sint-Theresiakerk Wevelgem

IMG_7828

Door de weiden naar de Leievallei

IMG_7832

Langs de Leieboorden richting Menen

IMG_7855

Zicht op de kerk van Rekkem

IMG_7864

IMG_7873

Met dit natuurpad terug naar Lauwe

IMG_7882

Terug dicht bij huis….Kerk van Lauwe op de achtergrond

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link              FOTO’S

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s