De regio rond Ieper vanuit Zillebeke 28/02/2021

Vandaag zochten we het, na ons stevig wandelavontuur van gisteren in Heldergem, niet zo ver. We trokken naar Zillebeke, een deelgemeente van Ieper. We gingen rond 8h45 op pad voor een 23km lange wandeling. Die bestond uit 2 lussen…..een eerste grote van 17km die naar Ieper trok en een tweede kleinere van 6km die naar het Molenbos en het Zwarte Leen trok.

Na een plaatselijk lusje stapten we direct naar Zillebekevijver. We rondden deze mooie waterpartij half tot bij het Vijverhuis. Van hieruit stapten we naar een volgende natuurzone, de Verdronken Weiden. We rondden die ook weer half om bij de Rijselpoort in Ieper, de Vesten te bereiken. Langs het water van de Vesten stapten we naar het station. Onder het spoor door trokken we naar het Noyellepad. Via het het kanaal Ieper-Komen stapten we naar het kanaal Ieper-Ijzer. Langs dit kanaal trokken we opnieuw Ieper in. Via het Beeldenplein en de Hoge Wieltjesgracht trokken we naar een nieuw stuk Vesten. Dit zette ons af bij de prachtige Menenpoort. Na hier wat te hebben rondgekeken stapten we naar de Grote Markt. Via de winkelstraat (Boterstraat) en de Vismarkt stapten we terug naar de Vesten. Die volgden we tot bij de nieuwe wandelbrug. Met een mooie trap en een soort hangbrug bereikten we de nieuwe wandelbrug en verlieten we de Vesten. We verkenden het Hoornwerkpark. Via het Vijverpad stapten we terug naar Zillebekevijver. Langs de andere zijde van de vijver stapten we terug naar Zillebeke na een eerste zeer mooie lus van 17km.

Na een korte pauze op een bank in het centrum van Zillebeke gingen we van start voor lus 2. Met het GR-pad stapten we door een woonwijk naar een mooi wandelpad. We passeerden een Engels kerkhof en dwarsten de spoorweg. Een stuk verhard leidde ons naar het Molenbos. Een mooie verkenning van deze bosstrook leidde ons naar het gehucht ’t Zwarte Leen. We trokken door de oorlogssite van Hill 60. Een rechte streep beton stuurde ons uiteindelijk terug naar Zillebeke, waar onze wagen ons opwachtte aan de kerk. Zeer tevreden bolden we terug naar huis na weeral een geslaagde wandeldag. Dit in betere weersomstandigheden dan gisteren namelijk geen mist maar wel zon met een fris windje.

Startten op het vernieuwde dorpsplein van Zillebeke
Zillebeke vijver
de Grote Markt in Ieper

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het 23km lange parcours vanuit Zillebeke bestaande uit 2 lussen……één richting Ieper en één richting ’t Molenbos

2 gedachten over “De regio rond Ieper vanuit Zillebeke 28/02/2021

Plaats een reactie