Marche d’Automne Welkenraedt 9/10/2021

We kozen vandaag opnieuw voor een georganiseerde wandeling. We gingen het ver zoeken namelijk in Welkenraedt, in de buurt van Eupen. Het was van 2016 geleden dat we er nog waren…toen organiseerde de plaatselijke club de Pomona Trotters, naar aanleiding van een jubileum, een driedaagse. We kozen vandaag voor het parcours van 42km.

Rond 7 uur bereikten we het Centre Sportif in Welkenraedt, dat dienst deed als startzaal. We haalden onze startkaarten op en versterkte de innerlijke mens voor we van start gingen. We trokken direct door het centrum van Welkenraedt en stapten onder het station door. De tocht kwam moeilijk op gang en had nogal wat verhard nodig om uit Welkenraedt en onder de snelweg te geraken. Maar éénmaal de natuurpaden opdoken, bloeide de tocht volledig open. Met enkele mooie weidedoorsteken door de typische wandelpoortjes bereikten we Membach na 8,6km.

Vanuit Membach stapten we naar Eupen. Met een zeer mooi natuurparcours, weer gekruid met enkele mooie weidedoorsteken, kwamen we in een stadspark en verder in het centrum. Met wat trappen trokken we door het centrum naar de controle aan de rand van Eupen na een goeie 13km.

Vanuit Eupen stapten we heerlijk door het Hertogenwald naar de barrage, de Wesertalsperre. Spectaculair daalden we over natuupaden langs de barrage naar de derde controle na een goeie 20km.

Met een nieuwe doorsteek van het Hertogenwald stapten, we terug naar de rand van Eupen. We rondden het voetbalstadion van Eupen, Am Kehrweg om opnieuw in de controle uit te komen na 26km.

We daalden van de controle naar de Unterstadt van Eupen en dwarsten de Vesder. De sporen van de voorbije overstromingen waren hier nog duidelijk merkbaar. Een mooi natuurpad leidde ons weg en stuurde ons een natuurgebeid in. We trokken parallel aan de Vesder door dit bosgebied, genaamd “Gebiet Escherbach”. We verlieten dit natuurgebied en dwarsten opnieuw de Vesder en stapten naar Membach waar we opnieuw de controle vonden op 9,6km van het einde.

Een gevarieerd parcours leidde ons naar Baelen waar we de zesde controle vonden. Een heerlijk parcours bracht ons 2,2km later in de zevende controle. Een leuke aaneenschakeling van wandelpaden leidde ons naar de rand van Welkenreadt. Een natuurpark bracht ons bij de spoorweg die we dwarsten om door het centrum van Welkenreadt terug te stappen naar de startzaal na een zeer mooie wandeling.

de eerste natuurpaden
de zon komt piepen
Membach in zicht (eerste controle na 8,6km)
Eupen in zicht
Ook nu weer mooie weidedoorsteken
Centrum Eupen
Stevige klim op weg naar Het Hertogenwald
Hertogenwald
de Wesertalsperre
Spectaculaire afdaling langs de barrage naar de derde controle na een goeie 20km
Na de controle volgt een mooi stuk Hertogenwald
Zicht van bij de vierde controle op de Unterstadt van Eupen waar we naar toe trekken
In de Untertstadt dwarsten we de Vesder
Met dit natuurpad verlieten we de Unterstadt
Ingang Gebiet Escherbach.
Mooie natuurpaden op weg naar Membach
de gedraaide kerktoren van Baelen
Nog even door het stadspark van Welkenraedt

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het zeer mooie 42km lange parcours vanuit Welkenraedt richting de Wesertalsperre

8 gedachten over “Marche d’Automne Welkenraedt 9/10/2021

  1. Prachtige foto’s. Altijd fijn om jullie reportages te lezen, ook mooi in beeld gebracht. Nog altijd zeer gedreven. Vriendelijke groeten van Steven

    Like

    1. Dank U wel Steven….Heel blij nog eens iets van U te horen. Hopelijk gaat alles goed met U? Inderdaad nog altijd zeer gedreven bezig….Blij dat we terug de georganiseerde wandelingen in Wallonië terug hebben na die moeilijke periode. Grtjs

      Like

Plaats een reactie